QDP wint Red Dot Award voor LivePicture GO

 

QDP wint Red Dot Award voor LivePicture GO

 

De Red Dot Award for good design and innovation is de Champions League voor industrieel design. Dit jaar waren er vele honderden inzendingen uit 59 landen. We zijn dan ook zeer vereerd dat we deze prestigieuze prijs hebben gewonnen met ons ontwerp voor de LivePicture GO, een product van onze relatie Mobilane.

Met Mobilane dat innovatieve onderhoudsarme groensystemen voor onder meer kantoren levert, werken we al jaren samen. Zo produceren we de frames voor diverse varianten van hun LivePictures, een combinatie tussen kunst en groen aan de muur. In opdracht van Mobilane hebben we hiervan een kleinere versie ontworpen: de LivePicture GO. Deze variant hebben we gezamenlijk in productie genomen en wordt door Mobilane met succes op de markt gebracht voor met name toepassing in het thuisinterieur.

 

Hoogglans frame
LivePicture GO is volledig van kunststof. Bij het ontwerp hebben we bijzondere aandacht besteed aan het hoogglans frame. Om het gebruik van lak te voorkomen – vanwege de kostbare, extra productiehandeling en belasting voor het milieu – hebben we gekozen voor spuitgietproductie met speciale uiterst krasvaste mallen. Het resultaat is een extreem gladde en glanzende lijst. Samen met het innovatieve bewateringssysteem voor de planten die in de LivePicture Go, was dit voor de jury een belangrijke reden om de LivePicture GO als winnaar uit te roepen in de categorie garden appliances and garden tools.

 

Eregalerij
De Red Dot Award wordt op 9 juli in het Duitse Essen uitgereikt. Als awardwinnaar krijgt De LivePicture Go automatisch een plek in het Red Dot Design Museum, ’s werelds grootste doorlopende expositie van toonaangevend hedendaags design. Het onderstreept nogmaals de bijzondere kwaliteiten van ons QDP designteam.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.