Betrouwbaarheid en snelheid in de healthcare sector.

Medewerkers in de zorg maken doorgaans gebruik van een pager om zo snel mogelijk assistentie op te roepen. Het gebruik van persoonlijke mobiele telefoons roept veel vragen op omtrent hygiëne, betrouwbaarheid en snelheid waarmee om assistentie kan worden gevraagd. Een messenger die speciaal op de healthcare sector is toegepast, geniet daarom de voorkeur.

Het bedrijf ARA uit Aalten heeft QDP gevraagd om de behuizing voor deze wifi-messenger te ontwikkelen die eenvoudig te bedienen is, betrouwbaar en hygiënisch is. Daarnaast moet het apparaat gebruik maken van bestaande wifinetwerken.

‘Er is veel aandacht besteed aan een hygiënisch design, afgestemd op de werkzaamheden en werkomgeving van de zorgverlener. Het apparaat heeft een waterbestendige luidspreker en microfoon, en het is gemakkelijk te reinigen.’

QDP heeft deze vraag beantwoord door een behuizing te ontwikkelen die de dunste in zijn soort is en tevens intuïtief gebruik stimuleert door rubber delen met verschillende kleuren toe te passen. Door de clip aan de achterzijde kan de messenger aan de broekriem of in de borstzak worden bevestigd. Deze clip en de interne speaker zijn los te halen waardoor de behuizing gemakkelijk schoon te maken is. Voor de elektronische componenten is dit geen probleem want de behuizing is waterdicht.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.