Een soepel afgesloten project

Deze SoftClose module gemaakt in opdracht van deurenspecialist BPZ zorgt voor een perfecte sluiting van schuifdeuren. BPZ is een betrouwbare deurenspecialist, gespecialiseerd in complete binnendeur concepten.

QDP is verantwoordelijk voor het ontwerp, de engineering en uiteindelijk de productie. Door de complexiteit van het product is er een grondig testtraject aan vooraf gegaan. Het resultaat is een slow- stop- en opensysteem die eenvoudig te installeren en monteren is.

De onderdelen van de module zijn zo ontworpen zodat ze jaren mee gaan zonder problemen. Bovendien is er geen last meer van klapperende deuren die bijvoorbeeld openslaan door de wind.

‘Een softclose systeem, ook wel slowstop of sluitvertrager genoemd zorgt ervoor dat een deur langzaam sluit onafhankelijk  van de kracht waarmee een deur gesloten wordt. Dit verlengt de levensduur van het schuifdeursysteem aanzienlijk en voorkomt eventuele schade aan de schuifdeur of wand.’

Het systeem zorgt ervoor dat deuren soepel en bovendien veilig sluiten. Hierdoor hoeft er ook weinig kracht toegepast te worden. Zo worden deze toepassingen onder andere gebruikt in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

De module zorgt er voor dat de laatste 5 cm gecontroleerd worden afgelegd, ongeacht de snelheid waarmee de deur wordt gesloten. Dit zorgt voor een soepele sluiting, en voorkomt schade aan deur en/of gebruiker.

De slowstop module is er in 2 varianten. De enkelvoudige variant zorgt alleen voor vertraging bij het sluiten van de deur. En de dubbele variant. Deze zorgt daarnaastvoor een gecontroleerde opening van de schuifdeur.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.