De Mobilane LivePanel is een innovatieve toepassing van verticaal groen op muren van bestaande en nieuwe gebouwen. Een “groene wand” is goed voor het binnenklimaat, isolatie, fijnstof opname en ziet er bovendien nog eens goed uit. Met LivePanel is het eenvoudig een groene wand te creëren voor zowel buiten als binnen.

In samenwerking met Mobilane heeft QDP de grootste groene wand ter wereld geconstrueerd en geproduceerd met het LivePanel systeem.

‘De LivePanel PACK levert een positieve bijdrage aan het binnen- klimaat van werk,- leer, en leefomgeving. Door het complete ontwerp neemt het weinig ruimte in beslag.’

LivePanel is gebaseerd op een modulair cassette systeem voor het verwisselen van planten. Iedere cassette bevat negen cups waarin de planten worden geplaatst. Iedere cassette word geplaatst op een met water gevulde rail die er voor zorgt dat de plant water kan krijgen. Het verkrijgen van water gebeurt door capillaire werking, zodat er geen pompen of elektriciteit nodig zijn.

Door de capillaire werking neemt de beplanting water uit het reservoir op. Capillariteit is een natuurkundig begrip. Het is de kracht van vloeistoffen om in heel fijne buisjes zonder externe krachten omhoog te kruipen. Een voorbeeld van capillariteit is het opzuigen van vocht door keukenpapier.

Bekijk ook de andere fantastische projecten die we in samenwerking met Mobilane hebben uitgevoerd. Zoals de LiveDivider en de LivePicture.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.