Meer rust en meer focus

Internetgebruik gemakkelijk regulieren? Dat kan met de filter en switch van Myndr. De Myndr-filter is een accespoint die gekoppeld kan worden aan een router.De Myndr-switch is een draaiknop met vijf standen waarbij elke stand een aantal online functies uitschakelt zoals het gebruik van Whatsapp, Facebook of Netflix. Zo blijf je in controle van de internettoegang van je huishouden of het klaslokaal.

 

Waarom QDP?

Myndr is de samenwerking met QDP in eerste instantie aangegaan voor de productie van de onderdelen van de switch. Omdat wij een aantal voorstellen hebben gedaan voor de optimalisatie van de onderdelen met behoud van het originele design, heeft Myndr QDP de kans gegeven deze toe te passen. Zo hebben we

Het draaien van de switch om van stand te veranderen gaf niet de bevredigende feedback die Myndr voor ogen had. Verschillende bureaus hebben zonder succes geprobeerd dit probleem te tackelen. De laatste versie van de switch maakte gebruik van een metalen veertje in een stervormige holte die bij het draaien naar een andere stand zou verspringen. In de praktijk werkte dit niet altijd en gaf het niet de gewenste feedback.

QDP heeft een oplossing bedacht die consistent dezelfde resultaten opleverde. Bovendien hebben we het metalen veertje vervangen door een kunststof oplossing en hebben we de feedback kunnen creëren waar de klant naar zocht.

Om verzekerd te zijn van de perfecte feedback hebben we het kunststof veertje geproduceerd in verschillende stijfheden. Dit wordt gedaan door Nylon te mixen met verschillende verhoudingen glasvezel. Hierdoor konden we met 1 ontwerp verschillende resultaten halen en kon er gemakkelijk gevalideerd worden welke verhouding het meest geschikt was.


Technieken

De karakteristieke druppel vorm van de Myndr-switch stond al vast aan de start van het project. Met betrekking tot professionaliteit en uitstraling hebben we de het product naar een hoger niveau kunnen tillen. Om de switch een strakke en tegelijkertijd een zachte look & feel te geven hebben we overmolding toegepast. Er is gekozen voor een basis van hard kunststof waar daarna een zachter rubberachtig materiaal overheen is gegoten. Door het zachte materiaal voelt aanraking met de switch warm en prettig.

Natuurlijk is dit een iteratief proces geweest. Zo hebben we gekeken hoe we het proces zo goed mogelijk konden optimaliseren en hebben we gespeeld met verschillende materialen en hardheden tot we de perfecte touch hebben kunnen vinden.

Hoewel het ontwerp van de switch al vast stond en we de productie en optimalisatie hebben verzorgd, hebben we de filter ook compleet zelf kunnen ontwerpen. Natuurlijk hebben we dit gedaan op basis van de switch voor een uniforme uitstraling en look & feel. De grootste uitdaging was het goed positioneren van de 3 LED lichtjes. De LED lichten fungeren als indicatoren op de filter om de verschillende statussen aan te geven. De printplaat zat niet op de juiste plek binnenin de filter waardoor de lichten niet helder te zien waren aan de buitenkant. We hebben dit opgelost door 3 L-vormige light guides te implementeren in het binnenwerk die de lichten naar de correcte plaatsen begeleiden.


Materialen

We hebben het materiaal ABS gebruikt voor de stevige delen van de twee producten. ABS staat er bekend om dat het sterk en duurzaam is, hierdoor heeft het een lange levensduur. Legoblokjes worden bijvoorbeeld ook gemaakt van ABS om diezelfde redenen.

De zachte buitenkant die we toepassen door overmolding is van het materiaal TPU gemaakt. Een sterk en slijtvast materiaal met een zachte rubberachtige touch. Dit materiaal wordt ook veel in schoenzolen gebruikt.

Het veertje dat gebruikt wordt voor het draaisysteem is gemaakt van Nylon in combinatie met glasvezel. Nylon leent zich goed voor het mengen met glasvezel en omdat het erg slijtvast en veerkrachtig is ook erg geschikt voor dynamische toepassingen zoals het draaien aan de switch.


Levering op tijd

Door het lange ontwikkeltraject wat Myndr doorlopen heeft was er een strakke deadline voor de lancering waar QDP rekening mee moest houden. Door een strakke planning te hanteren en kwaliteit nooit uit het oog te verliezen heeft QDP er voor gezorgd dat de eerste levering meteen naar wens was van de klant en ook voor de lancering geleverd kon worden.

Hiervoor hebben we onze projectverantwoordelijke engineer naar onze productielocatie in Shengzhou gestuurd om de kwaliteitscontrole (QC) te bewaken en efficiënt en snel te kunnen produceren. Door de expertise van onze medewerkers hebben we de eerste batch op tijd en voor de lancering kunnen leveren.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.