Over ons
Met meer dan 25 jaar ervaring in de spuitgietbranche zijn wij jouw geschikte partner voor al je producties
Kom in contact

Meer dan 25 jaar ervaring

QDP ontwerpt én produceert al meer dan 25 jaar producten voor vele toepassingen. Met een uitgebreide materiaalkennis en productieknowhow staan onze designers garant voor een product dat niet alleen functioneel is, maar ook de juiste looks heeft en probleemloos maakbaar is.

Design in Nederland, productie in China​

Ons team opereert vanuit Duiven en kan snel en deskundig op al uw vragen inspelen. Voor de realisatie van uw plastic products beschikken we over een eigen productiefaciliteit in China die uitgerust is met de modernste spuitgiet technologie.

Deze vestiging in ShengZhou ligt dicht bij de twee belangrijkste zeehavens ShangHai en NingBo en drie internationale luchthavens. Kortom, een locatie met lage kosten. Maar ook met logistieke en prijstechnische voordelen voor de aanvoer van grondstoffen en het transport van onze producten naar Europa.

Snelheid en perfectie gaan samen

Een korte time-to-market is tegenwoordig pure noodzaak om snel op afnemersvragen te kunnen inspelen en de concurrentie voor te blijven. Met de one-stop-shopping benadering van QDP bent u verzekerd van snelheid en topkwaliteit. Ons team komt op basis van uw vragen snel tot de kern en kan dan ook binnen 24 uur een offerte afgeven.

Omdat wij bij het design nadrukkelijk oog hebben voor maakbaarheid, kan onze productiefaciliteit in China snel en probleemloos aan de slag.

In combinatie met onze uitgekiende logistiek zorgen dat we het complete proces in control hebben en leveren wij topkwaliteit in recordtijd. Tel uit uw winst!

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Verantwoorde materialen

Materiaalkeuze en hergebruik van producten wordt steeds belangrijker. Daarom werken wij – naast de traditionele kunststoffen die uit aardolie gewonnen worden – ook met Biobased kunststoffen.

Deze zijn 100% biologisch afbreekbaar zijn en geschikt voor meerdere levenscycli. Wij hebben ruime ervaring met het spuitgieten van 100% biobased kunststof gebaseerd op PLA en jute. Dit materiaal is makkelijk te mengen met biobased kleurstoffen en geschikt voor vele toepassingen.

Energiezuinig machinepark

Bij de aanschaf van onze spuitgietmachines laten we een laag energieverbruik altijd zwaar meewegen. Zo hebben we bewust gekozen voor de milieuvriendelijke variant van het merk Hatian. Haitian is de wereldmarktleider van spuitgietmachines met de productie van meer dan 30.000 machines per jaar. Deze spuitgietmachines besparen 20% tot 80% van de energie ten opzichte van de traditionele spuitgietmachines.

Werkgelegenheid

Wij bieden onze werknemers in Europa en China een uitdagende en interessante loopbaan, met volop ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van opleidingen en trainingen.

Ook hanteren wij voor China de OESO-richtlijnen ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de door de International Labour Organization (ILO) vastgestelde Verklaring Fundamentele Beginselen en Rechten op het Werk.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.