2K Spuitgieten

Tweecomponenten spuitgieten, oftewel 2K spuitgieten wordt toegepast wanneer twee of meer kunststof materialen één product vormen. Bij deze spuitgiettechniek wordt eerst één materiaal in de matrijs gespoten. Na afkoeling hiervan wordt de holte in de matrijs aangepast en vervolgens wordt het volgende kunststofmateriaal ingespoten. Hieronder lees je meer over deze techniek van kunststof spuitgieten

Combineer verschillende materialen

Dankzij de 2K spuitgeittechniek kunnen wij verschillende combinaties realiseren voor uw producten. Bijvoorbeeld van harde en zachte kunststoffen, maar ook combinaties met meerdere kleuren zijn mogelijk.

2K SPUITGIETEN BIEDT VERSCHILLENDE VOORDELEN

  • Geen kostbare nabewerkings- of montagehandelingen nodig.
  • Grote ontwerpvrijheid
  • Naadloos design omdat de kunststoffen perfect op elkaar aansluiten.
  • Supersterke verbinding tussen de materialen

TOEPASSINGEN

  • Softtouch producten
  • Waterdichte afdichtingen (seals)
  • Transparante en solid omhulsels en behuizingen
  • Multicolor producten

MEER WETEN OVER TWEE COMPONENTEN SPUITGIETEN?

Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden van 2K spuitgieten voor uw product? Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden en komen met een passend voorstel. Neem gerust vrijblijvend contact op.

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

VEELGESTELDE VRAGEN

We helpen graag je vragen te beantwoorden.

De setup kosten worden iedere productierun berekend. Dit zijn de kosten die gemaakt worden om de matrijs in de machine te installeren, het aanspuitkanaal te reinigen zodat het juiste materiaal verwerkt kan worden, de matrijs op temperatuur te brengen en de machine op uw matrijs af te stellen.

Wij maken altijd gebruik van stalen matrijzen. Standaard gebruiken wij P20 staal voor de vormplaten en maken wij het matrijshuis uit C45 staal. Indien gewenst kunnen wij ook hardere staaltypes toepassen.

Wij leveren altijd onder DDP voorwaarde. Dit staat voor Delivered Duty Paid (Incoterms). Wij zijn verantwoordelijk voor het afleveren van de goederen op de gewenste plaats in het land van de koper en betaalt alle kosten om de goederen naar de bestemming te brengen, inclusief invoerrechten en belastingen. DDP is een non-maritieme conditie en kan worden gebruikt voor alle vormen van vervoer.

Doorgaans hebben wij 6 tot 8 weken nodig voor het maken van uw matrijs. Na het testen van de matrijs sturen wij de samples naar u op ter goedkeuring. Wanneer de producten goedgekeurd zijn kunnen wij de producten, afhankelijk van de productiegrootte, in 2 tot 3 weken produceren. Het verzenden kost, afhankelijk van de keuze voor voor luchtvracht of zeevracht, respectievelijk 1 of 6 weken.

De voudigheid van de matrijs zegt wat over het aantal kernen of holtes in de matrijs. Dit bepaalt hoeveel producten er per shot uit de matrijs komen. Bij een enkelvoudige matrijs komt er per keer sluiten en openen van de matrijs één product uit. Bij een tweevoudige matrijs twee producten, etc..

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.