3D PRINTEN IN DEN BOSCH
QDP is jouw partner voor 3D printen in Den Bosch!
Kom in contact

3D printen in Den Bosch, hoe gaat dat in zijn werk?

3D printen is geschikt voor zowel losse onderdelen en halffabricaten als voor complete eindproducten.

 

Ongeacht om wat voor soort product het gaat, elk project begint met een inventarisatie van je wensen en behoeften. We denken altijd met je mee over de eigenschappen waaraan je product moet voldoen. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een digitaal ontwerp. Op basis daarvan ontwikkelen we een prototype, dat indien gewenst door je doelgroep getest kan worden. Door het nauwlettend monitoren van de resultaten kan het prototype geoptimaliseerd worden. Het definitieve prototype kan vervolgens in productie worden genomen. 

Wat zijn de voordelen van 3D printen in Den Bosch?

  • Ongekend korte doorlooptijden: In tegenstelling tot bij alternatieve productietechnieken zoals spuitgieten, hoeft het productieproces met 3D printen in Den Bosch geen maanden in beslag te nemen. Wij kunnen een complete productlijn realiseren in slechts twee weken!

 

  • Grote en kleine oplages mogelijk: Hoewel 3D printen vaak wordt ingezet voor het produceren van grote oplages, is deze productietechniek dankzij de lage opstartkosten ook erg interessant voor kleinere producties.

 

  • Lage opstartkosten: Waar bij spuitgieten relatief hoge opstartkosten komen kijken vanwege het maken van de matrijs, kunnen we met 3D printen direct aan de slag zodra het prototype goedgekeurd is.

Welke materialen zijn er mogelijk bij 3D printen in Den Bosch?

Als vooruitstrevend specialist op het gebied van 3D printen in Den Bosch en omstreken kijken we bij QDP constant naar hoe we ons productieproces verder kunnen optimaliseren. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de keuze van de materialen die we gebruiken voor 3D printen. Samen met jou bekijken we over welke eigenschappen het eindproduct moet beschikken, en met welke grondstoffen we dit het beste kunnen realiseren. Van een elastisch, scheurvast en veerkrachtig tot een sterk, slijtvast en hittebestendig kunststof, er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Zelfs steriliseerbare materialen voor medische producten zijn geen enkel probleem voor ons.

Wat zijn de kosten van 3D printen in Den Bosch?

De kosten van het eindproduct zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan de afmetingen van het product, het soort kunststof, de kleuren en eventuele nabehandelingen. Als specialist op het gebied van 3D printen in Den Bosch begrijpen we echter dat je van tevoren graag wilt weten waar je aan toe bent wat de kosten betreft. Daarom hebben wij een handige rekentool ontwikkeld, waarmee je real-time een indicatieve berekening kunt maken van de kostprijs van je product. Indien gewenst kun je ook een offerteaanvraag doen. Wij streven ernaar om binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat voor je op te stellen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Heb je behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden van 3D printen in Den Bosch? Of wil je graag eens brainstormen met onze specialisten over hoe jouw ideeën tot een tastbaar ontwerp kunnen worden omgezet? Neem gerust contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.