3D printen in Emmen
Het kan bij QDP
Kom in contact

3D printen in emmen

Ben jij actief als retailer of leverancier in Emmen of omgeving en op zoek naar een oplossing om je productieproces sneller en efficiënter in te richten? 3D printen is 1 van de nieuwste technieken op de markt, die naast een kostenreductie, ook een flinke besparing in tijd oplevert. QDP is dé specialist op dit gebied. Op deze pagina vertellen we je alles over de mogelijkheden van 3D printen in Emmen. Meer weten? Schuif aan voor een gratis brainstorm!

Hoe werkt 3D printen?

3D-printen is een techniek waarbij een digitaal bestand wordt gebruikt om een driedimensionaal object te creëren. In het 3D-printproces worden opeenvolgende lagen materiaal op elkaar versmolten totdat het object volledig is geprint. Hiervoor kunnen verschillende soorten kunststof worden gebruikt. Qua producten kun je denken aan losse onderdelen, halffabricaten en complete eindproducten. Applicaties bijvoorbeeld, automotive onderdelen, producten voor de consumentenmarkt en medische en tandtechnische producten.

Hoeveel tijd kost 3D printen?

De druktijd hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van het product en de instellingen die voor het drukken worden gebruikt. De kwaliteit van het afgewerkte product is ook belangrijk bij het bepalen van de printtijd, omdat het langer duurt om producten van hogere kwaliteit te produceren. 3D printen kan van enkele minuten tot meerdere uren of dagen duren. Wij rekenen 2 á 3 weken van het eerste ontwerp tot de levering. In vergelijking met andere technieken, zoals spuitgieten, is dit meer dan 3 keer zo snel. Bij spuitgieten neemt het productieproces zo’n 2 tot 3 maanden in beslag.

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

De prijs van 3D printen in Emmen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor jouw opdracht. Die bestaat uit verschillende onderdelen en is, net als de productie, maatwerk. We houden rekening met verschillende scenario’s en keuzes in materiaal, afmeting en eventuele nabehandelingen. Wil je meer informatie over 3D printen in Emmen bij QDP? Plan gratis en vrijblijvend een brainstormsessie met onze experts of gebruik de online rekentool om een prijsindicatie te ontvangen in je mailbox.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.