3D PRINTEN IN 'S-HERTOGENBOSCH
Het kan bij QDP
Kom in contact

3D printen in 'S-HERTOGENBOSCH

Als retailer of leverancier in ‘s-Hertogenbosch en omgeving, ben je wellicht op zoek naar manieren om je productieproces te versnellen en efficiënter te maken. 3D printen is een van de nieuwste technieken die je kunt overwegen. Het biedt niet alleen kostenbesparingen, maar levert ook tijdwinst op. Bij QDP, de specialist op het gebied van 3D printen, kunnen wij jou hierbij helpen. In deze blog bespreken we de mogelijkheden van 3D printen in ‘s-Hertogenbosch. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis brainstormsessie.

DE WERKING VAN 3D PRINTEN

3D-printen is een baanbrekende techniek waarbij een digitaal ontwerp wordt omgezet in een driedimensionaal object. Dit proces bestaat uit het laag voor laag opbouwen van het object door het samenvoegen van laagjes materiaal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse soorten kunststof. Met deze techniek kunnen losse onderdelen, halffabricaten en complete eindproducten worden vervaardigd. Toepassingen zijn te vinden in uiteenlopende sectoren, zoals de auto-industrie, consumentenmarkt, en medische en tandheelkundige sector.

DE TIJDSDUUR VAN 3D PRINTEN

De benodigde tijd voor het printen van een object is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het object en de instellingen die worden gebruikt tijdens het printproces. Ook de gewenste kwaliteit van het eindproduct speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de printtijd. Over het algemeen kan het 3D printen variëren van enkele minuten tot meerdere uren of dagen. Bij QDP hanteren wij een productietijd van 2 à 3 weken vanaf het eerste ontwerp tot de levering van het eindproduct. Dit is aanzienlijk sneller dan andere productietechnieken, zoals spuitgieten, waarbij het proces 2 tot 3 maanden in beslag kan nemen.

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

Enthousiast geworden?

Bij QDP bieden wij maatwerkoplossingen en stellen we graag een vrijblijvende offerte voor jouw project op. De offerte is gebaseerd op diverse factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en eventuele nabehandelingen. Wil je meer informatie over 3D printen in ‘s-Hertogenbosch bij QDP? Plan dan een gratis en vrijblijvende brainstormsessie met onze experts in of gebruik de online rekentool om een prijsindicatie in je mailbox te ontvangen.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.