3D PRINTEN IN VENLO
Het kan bij QDP
Kom in contact

3D printen in Venlo

Als bedrijf in Venlo en omgeving wil je wellicht je productieproces optimaliseren en efficiënter maken. 3D-printen is een technologie die je kan overwegen, omdat het kostenbesparingen en tijdwinst oplevert. Bij QDP, dé specialist op het gebied van 3D-printen in Venlo, kunnen wij jou hierbij helpen. Op deze pagina bespreken we de mogelijkheden van 3D-printen in Venlo en omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis brainstormsessie.

Hoe werkt 3D printen?

3D-printen is een innovatieve technologie waarbij een digitaal ontwerp wordt omgezet in een fysiek object. Dit proces bestaat uit het laag voor laag opbouwen van het object door het samenvoegen van laagjes materiaal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten kunststof. Met 3D-printen kunnen onderdelen, halffabricaten en complete eindproducten worden vervaardigd. Het wordt gebruikt in diverse sectoren, zoals de automobielindustrie, consumentenmarkt, medische en tandheelkundige sector.

HOE LANG DUURT 3D-PRINTEN?

De printtijd van een object is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het object en de instellingen die worden gebruikt tijdens het printproces. Ook de gewenste kwaliteit van het eindproduct speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de printtijd. De tijd voor het 3D-printen varieert van enkele minuten tot meerdere uren of dagen. Bij QDP hanteren wij een productietijd van 2 à 3 weken vanaf het eerste ontwerp tot de levering van het eindproduct. Dit is aanzienlijk sneller dan andere productietechnieken, zoals spuitgieten, waarbij het proces 2 tot 3 maanden in beslag kan nemen.

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

Meer informatie

Bij QDP bieden wij maatwerkoplossingen en stellen we graag een vrijblijvende offerte voor jouw project op. De offerte is gebaseerd op diverse factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en eventuele nabewerkingen. Wil je meer informatie over 3D-printen in Venlo bij QDP? Plan dan een gratis en vrijblijvende brainstormsessie met onze experts in of gebruik de online rekentool om een prijsindicatie in je mailbox te ontvangen.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.