3D PRINTEN
Kom in contact

3D Printen met Carbon® DLS

3D printen wordt steeds meer ingezet in het bedrijfsleven. Met een dergelijke printer kun je op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale objecten produceren, door ze zonder lagen als een solide model op te bouwen. Een proefmodel bijvoorbeeld of de verschillende onderdelen van je product, die samen een geheel vormen. Onze carbon 3D printer werkt met kunststof en kan voor diverse producten en doeleinden worden ingezet. Wanneer je een snelle eerste indruk van een ontwerp wilt, is een traditionele 3D-printer dé manier om dit te realiseren. Maar ook voor kwalitatief goede ontwerpen is de carbon 3D-printer een geschikte optie. Alle andere voordelen over 3D printen lees je hier.

Van idee tot product, dat is ons werkgebied.

Kunststof producten 3D-printen

Door het brede scala aan kunststoffen, zijn de mogelijkheden van 3D printen eindeloos. Producten in verschillende soorten, maten en voor diverse doeleinden. Afhankelijke van de klantvraag, bepalen we het type kunststof. De meeste aanvragen die wij binnen krijgen zijn consumentenproducten, medische en orthopedische producten, automotive onderdelen en applicaties. Daarnaast kunnen we ook serieproducties aanbieden. Die bestaan uit 1 tot 1.000 stuks per oplage. Onze carbon 3D-printer is geschikt voor een ontwerpproces, engineering en toelevering van kant-en-klare onderdelen.

Hoe gaat 3D printen in zijn werk?

Onze carbon 3D-printer werkt op basis van Carbon Digital Light Synthesis technologie. Dit is anders is dan een gewone 3D-printer. Met behulp van digitale lichtprojectie, zuurstofdoorlatende lenzen en UV-uithardbare harsen wordt een fotochemisch proces in gang gezet. Dit resulteert in een product met consistente en voorspelbare isotrope mechanische eigenschappen.

Dat is stap 1. Vervolgens wordt het product in een oven, voorzien van geforceerde circulatie en verhit. De chemische reactie die hierbij ontstaat zorgt ervoor dat de moleculen van het product smelten en verbindingen aangaan, waardoor de materialen nog sterker en steviger worden. Hierdoor heeft het product uitstekende mechanische en solide eigenschappen en kan het vergeleken worden met een product dat is gemaakt met spuitgieten.

De nog vloeibare kunststofhars wordt gehard met ultraviolet licht. Dat wordt ‘curing’ genoemd. De resolutie is optimaal en de oppervlakte wordt perfect afgewerkt. Met deze twee stappen produceert de Carbon 3D-printer producten van topkwaliteit. Een kwaliteit die met een traditionele 3D-printer niet te realiseren is!

De afmetingen die de printer aankan zijn 18,9 x 11,8 x 32,6 centimeter, en de printer kan elk product binnen deze dimensies realiseren.

Onze werkwijze

3D printen, spuitgieten en industrieel design

Als ervaren partij in 3D printen, spuitgieten en industrieel design kunnen wij goed overweg met veel verschillende materialen. Hierbij kun je denken aan thermoplasten als ABS, polypropeen, polyetheen, polystyreen en meer. Daarnaast behoren ook engineering plastics als polyamide, polyocymethyleen, thermoplastisch-elastomeer en poly-vinyl-chloride tot onze specialiteiten. En ook voor 3D-ontwerpen van kunststof onderdelen en eindproducten kun je bij QDP terecht. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je een vraag over specialistisch vakwerk? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat!

Snelle productie tegen lage kosten
Productie met een 3D-printer gaat vele malen sneller dan spuitgieten. Onze levertijd voor een product is twee tot drie weken. De printer werkt dag en nacht door en is razendsnel. Dit maakt hem ook uitermate geschikt voor serieproducties. Daarnaast is er geen tooling nodig, wat ervoor voor zorgt dat de opstartkosten laag zijn. Snelle productie en lage kosten, win-win dus! Het ontwerp kan eventueel ook worden aangeleverd in een Cloud. Hierdoor hebben wij de aanvraag sneller binnen en kunnen we nóg sneller leveren.

De vrijheid om te ontwerpen wat je wilt

De Carbon 3D-printer biedt jou alle ontwerpvrijheid. Anders dan bij spuitgieten, is elke vorm en elk materiaal mogelijk. Je kunt je creativiteit de vrij loop laten en het product helemaal naar eigen wens samenstellen. Daarnaast is de Carbon 3D-printer ideaal voor onderzoek en ontwikkeling. Wij denken graag met je mee over het model en de materiaalkeuze. Door het snelle ontwerpproces kun je meerdere prototypes uitproberen en doorontwikkelen tot je uiteindelijk het gewenste eindresultaat hebt.

Materialen

Bij QPD bieden we een breed scala aan materialen waarmee je product gerealiseerd kan worden. Per ontwerp kijken we naar wat het geschikte materiaal of de juiste materiaalkeuze is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor CE 221, dat vergelijkbaar is met glasgevuld nylon. Voor EPU 40, een flexibele en veerkrachtige materiaalsoort. EPX 82: taai, duurzaam en hittebestendig materiaal. En voor MPU 100, dat zeer geschikt is voor het produceren van medische producten. 3D printen is een duurzaam proces. De verschillende opties maken het mogelijk om verschillende prototypes te creëren De materialen die we gebruiken worden hieronder uitgelicht.

Enthousiast geworden?

Wil je op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale objecten laten produceren? Onze specialisten vertellen je graag alles over de mogelijkheden van 3D printen. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een brainstorm of bereken direct de kosten van jouw vraag met onze online rekenhulp.

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.