3D PRINTEN
Kom in contact

3D Printen is de snelste weg naar validatie

3D printen wordt steeds meer ingezet in het bedrijfsleven. Met een dergelijke printer kun je op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale objecten produceren, door ze zonder lagen als een solide model op te bouwen. Een prototype bijvoorbeeld. Onze printer werkt met verschillende soorten materiaal en kan voor diverse producten en doeleinden worden ingezet. 

Wanneer je een snelle eerste indruk van een ontwerp wilt, is een traditionele 3D-printer de manier om dit te realiseren, maar als je een kwalitatief en waarheidsgetrouwe print zoekt met bijna de eigenschappen als een spuitgietproduct dan is 3D printen bij QDP de beste optie. Maar ook voor kwalitatief goede ontwerpen is de carbon 3D-printer een geschikte optie. 

Alle andere voordelen over 3D printen lees je hier.

Kunststof producten 3D-printen

Door het brede scala aan printmaterialen, zijn de mogelijkheden van 3D printen eindeloos. Producten in verschillende soorten, maten en voor diverse doeleinden. Afhankelijke van de klantvraag, bepalen we het type materiaal. 

Daarnaast kunnen we ook serieproducties aanbieden. Die bestaan uit 1 tot 1.000+ stuks per oplage.

Onze werkwijze

3D printen, spuitgieten en industrieel design

Als ervaren partij in 3D printen, spuitgieten en industrieel design kunnen wij goed overweg met veel verschillende materialen. Hierbij kun je denken aan thermoplasten als ABS, polypropeen, polyetheen, polystyreen en meer. Daarnaast behoren ook engineering plastics als polyamide, thermoplastisch-elastomeer en poly-vinyl-chloride tot onze specialiteiten. 

En ook voor 3D-ontwerpen van kunststof onderdelen en eindproducten kun je bij QDP terecht. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je een vraag over specialistisch vakwerk? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat!

Snelle productie tegen lage kosten
Productie met een 3D-printer gaat vele malen sneller dan spuitgieten. Onze levertijd voor een product is twee tot drie weken. Onze printer is uitermate geschikt voor serieproducties. Daarnaast is er geen tooling nodig, wat ervoor voor zorgt dat de opstartkosten laag zijn. Snelle productie en lage kosten, win-win dus! 

Materialen

Bij QPD bieden we een breed scala aan materialen waarmee je product gerealiseerd kan worden. Per ontwerp kijken we naar wat het geschikte materiaal of de juiste materiaalkeuze is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor CE 221, dat vergelijkbaar is met glasgevuld nylon. Voor EPU 40, een flexibele en veerkrachtige materiaalsoort. EPX 82: taai, duurzaam en hittebestendig materiaal. En voor MPU 100, dat zeer geschikt is voor het produceren van medische producten. 3D printen is een duurzaam proces. De verschillende opties maken het mogelijk om verschillende prototypes te creëren De materialen die we gebruiken worden hieronder uitgelicht.

Enthousiast geworden?

Wil je op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale objecten laten produceren? Onze specialisten vertellen je graag alles over de mogelijkheden van 3D printen. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een brainstorm of bereken direct de kosten van jouw vraag met onze online rekenhulp.

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.