CARBON® DLS™
Digital Light Synthesis™
Kom in contact

CARBON DLS

Carbon DLS (digitale lichtsynthese) is een industrieel 3D-printproces dat functionele onderdelen voor eindgebruik met mechanisch isotrope eigenschappen. Met als resultaat gladde oppervlakteafwerkingen en een hoge slagvastheid. U heeft hierbij voor uw componenten keuze uit zowel stijve als flexibele polyurethaanmaterialen om aan de toepassingseisen te voldoen.

HOE WERKT CARBON DLS?

Carbon DLS gebruikt CLIP-technologie (continue vloeistofinterfaceproductie) om onderdelen te produceren via een fotochemisch proces dat licht en zuurstof in evenwicht houdt. Het werkt door licht door een zuurstofdoorlatend venster in een reservoir met UV-uithardende hars te projecteren. Terwijl een reeks UV-beelden wordt geprojecteerd, stolt het onderdeel en gaat het bouwplatform omhoog.

De kern van het CLIP-proces is een dunne, vloeibare interface van niet-uitgeharde hars tussen het venster en het afdrukgedeelte. Licht gaat door dat gebied en hardt de hars erboven uit om zo een vast onderdeel te vormen. Hars stroomt onder het uithardende deel naarmate de afdruk vordert, waardoor de continue vloeistofinterface die CLIP aandrijft, behouden blijft.

Na de bouw wordt het 3D-geprinte deel gebakken in een oven met geforceerde circulatie, waar warmte een secundaire chemische reactie veroorzaakt die ervoor zorgt dat de materialen zich aanpassen en versterken.

LICHT BEPAALT DE VORM

CLIP is een fotochemisch proces dat vloeibare kunststofhars uithardt tot vaste delen met behulp van ultraviolet licht. Het werkt door licht door een zuurstofdoorlatend venster te projecteren in een reservoir van UV-uithardende hars. Als een reeks UV-beelden wordt geprojecteerd, stolt het onderdeel en komt het bouwplatform omhoog.

  1. Bouwplatform
  2. Hars
  3. Zuurstofdoorlatend venster
  4. Dead zone
  5. Licht motor

online calculator voor 3D printen

Wij printen kunststof producten met onze Carbon® 3D-printer

Via onze nieuwe online calculator voor 3D printen kunt u realtime een prijs berekenen voor uw product. Tevens kunt direct uw bestelling plaatsen en afrekenen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.