CARBON® 3D PRINTER
Kom in contact

DE Carbon® 3d PRINTER

Met onze hoogwaardige Carbon® 3D-printer realiseren we kunststof producten met excellente mechanische eigenschappen, sterkte en oppervlakteafwerking. We kunnen elk product binnen de afmetingen 18,9 cm x 11,8 cm x 32,6 cm voor u realiseren. Waarbij u verzekerd bent van een topresultaat.

3D printen voor elk kunststof product

De QDP Carbon® 3D-printer is ideaal voor uw ontwerpproces, productengineering en productvalidatie. Maar ook voor realisatie van kant-en-klaar geprinte onderdelen voor alle gewenste toepassingen.

We kunnen een groot aantal kunststofmaterialen inzetten om de vereiste eigenschappen te realiseren. Zo 3D printen we de meest uiteenlopende onderdelen voor:

  • Consumenten producten
  • Medische en tandtechnische producten
  • Automotive onderdelen
  • Applicaties, etc.

Ontdek welke voordelen Carbon 3D-printen biedt:

Mechanische testen op prototypes. Probeer het uit en verbeter uw ontwerpen die nu nog veel assemblage en tooling nodig hebben.

Door razendsnel verschillende voorbeelden van een onderdeel te printen. Zo kunt u de diverse opties direct vergelijken en kan er snel een uiteindelijke versie van het product worden gekozen. En dat allemaal zonder lange doorlooptijden en hoge toolingkosten.

De Carbon® 3D-printer werkt 24/7, is razendsnel en secuur. Ideaal voor hogere oplages, snelle productieorders zonder toolingkosten en een snelle doorlooptijd.

Producties met Carbon® kunnen goedkoper zijn dan injection molding. (Bridging the gap).

Door te printen van producten die anders lange levertijden kennen of niet meer leverbaar zijn. Binnen 3 dagen kan een bestelling gereed zijn.

Zoals lattice structuur, generative design en ontwerp gericht op gewichtsbesparing.

Voor bijvoorbeeld automotive toepassingen.

Producten geprint met Carbon® zijn lichter, in veel gevallen goedkoper en hebben meestal een snellere levertijd. 

Door te valideren met Carbon® prints kun je er van uit gaan dat je zonder zorgen een matrijs kunt laten fabriceren.

Dit maakt de Carbon® 3D-printer zo bijzonder:

De Carbon® 3D-printer werkt volgens een tweetrapsprincipe. De printer is voorzien van de baanbrekende Carbon Digital Light Synthesis™ technology. Hierbij wordt gebruik gemaakt van digitale lichtprojectie, zuurstof doorlatende lenzen en UV-uithardbare harsen voor een fotochemisch proces. Hiermee worden de kunststof producten opgebouwd met consistente en voorspelbare isotrope mechanische eigenschappen. De geprinte onderdelen worden in de tweede stap verhit in een oven met geforceerde circulatie. Hierbij ontstaat een secundaire chemische reactie waardoor de materialen zich aanpassen en sterker worden. Het resultaat: kunststof producten met uitstekende mechanische eigenschappen, resolutie en oppervlakteafwerking. Kortom, kwaliteiten die met een traditionele 3D-printer nooit gerealiseerd worden.

Vergeet traditioneel 3D printen

Traditioneel 3D printen wordt veel toegepast om snel een eerste indruk te krijgen van je product. Als gevolg van de laag-voor-laag opbouw variëren de mechanische eigenschappen, met name op het gebied van sterkte. Daarom is het met deze productiemethode vaak niet mogelijk om een ontwerp ook op sterkte te valideren.

De Carbon® 3D-printer is next level op het gebied van printen.

Dankzij de bijzondere opbouw met DLS technologie realiseert deze revolutionaire printer producten die door-en-door solide zijn. Kortom de hoge kwaliteit van spuitgieten, maar dan met alle voordelen van 3D-printen.

Case studies van Carbon®

Adidas 3D

Ontdek de unieke samenwerking tussen Adidas en Carbon3D

Specialized

Ontdek de unieke samenwerking tussen Specialized en Carbon3D

Vitamix

Ontdek de unieke samenwerking tussen Vitamix en Carbon3D

online calculator voor 3D printen

Wij printen kunststof producten met onze Carbon® 3D-printer

Via onze nieuwe online calculator voor 3D printen kunt u realtime een prijs berekenen voor uw product. Tevens kunt direct uw bestelling plaatsen en afrekenen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.