DE SPUITGIETMATRIJS VOOR UW KUNSTSTOF PRODUCT
Dankzij onze eigen matrijzenmakerij is de kwaliteit verzekerd
Kom in contact

spuitgietmatrijs voor kunststof spuitgieten

Bij kunststof spuitgieten gebruiken we een spuitgietmatrijs –  ook wel spuitgietmal genoemd – om vloeibare kunststof vorm te geven tot het door u gewenste eindproduct. De matrijs zorgt ervoor dat elk onderdeel bij een serieproductie steeds exact dezelfde vorm heeft.

Wat is een spuitgietmatrijs?

Een matrijs bestaat uit twee onderdelen van staal. Deze twee delen vormen samen een blok met een holte waarin de negatieve vorm van het eindproduct uitgespaard is. In het spuitgietproces wordt de kunststof, het granulaat, door een schroefcilinder aangevoerd en na verwarming via een spuitmond onder hoge druk in de holte van de matrijs gespoten.

Wanneer de holte compleet gevuld is, stolt de vloeibare kunststof en neemt het een vaste vorm aan. Het product wordt vervolgens uit de matrijs gestoten en koelt nog na. Tijdens dit proces krimpt het product tot het zijn definitieve productvorm met de juiste maatvoering heeft. Met als resultaat een kunststof product dat aan alle gestelde eisen voldoet. In het spuitgietproces wordt de matrijs weer gesloten en kan de volgende inspuiting plaatsvinden.

QDP STUURT OP KWALITEIT IN EIGEN MATRIJZENMAKERIJ

Elke matrijs is uniek en een kwalitatief hoogwaardige matrijs is dus essentieel voor een stabiel proces en een eindproduct dat aan alle eisen voldoet. Bij QDP worden de matrijzen in onze eigen matrijzenmakerij volledig volgens vooraf vastgestelde specificaties vervaardigd. Bij het ontwerp en de materiaalkeuze houden we rekening met het soort kunststof dat ingespoten wordt, de productvorm, de temperatuur waarmee wordt ingespoten, de wanddikte en de enkel- of meervoudigheid van de matrijs.

ENKELVOUDIGE OF MEERVOUDIGE MATRIJS

Een matrijs kan namelijk enkelvoudig of meervoudig zijn. Bij een enkelvoudige spuitgietmatrijs wordt één product per cyclus (inspuiting) geproduceerd. Met een meervoudige matrijs is het mogelijk om tientallen tot honderden producten tegelijk te produceren in slechts één spuitgietcyclus. Zo’n cyclus duurt, afhankelijk van de wanddikte en de grootte van het product, tussen 10 tot 90 seconden. Een meervoudige matrijs kan de productie-output dus significant verhogen .

online calculator voor spuitgieten

Een product en offerte op maat

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.