Duurzaam 3D printen bij QDP

Naast de prijs en de kwaliteit, staat ook de duurzaamheid van een product tegenwoordig hoog op de prioriteitenlijst van ondernemers en consumenten. Is het herbruikbaar? Slijtvast? Kan het tegen een stootje? En is het gemakkelijk te reproduceren? In dit artikel leggen we je uit hoe duurzaam 3D printen is en zetten we de andere voordelen voor je op een rij.


Duurzaam 3D printen

3D geprinte producten zijn ijzersterk! Ze kunnen van verschillende soorten kunststof worden gemaakt en hierdoor elke gewenste producteigenschap aannemen: flexibel, elastisch, stevig en hitte bestendig bijvoorbeeld. Producten met een lange levensduur. Van heel klein tot groot! En van een enkel product of een los onderdeel, tot een complete productlijn. Innovatieve oplossingen voor slimme ideeën, of reproducties van een bestaande lijn. Qua markten kun je denken aan automotive onderdelen, medische instrumenten en producten die geschikt zijn voor de consumentenmarkt.


3D geprinte trappers.

Het productieproces versnellen

Door als bedrijf voor 3D printen te kiezen, kun je het productieproces aanzienlijk versnellen. De complete productontwikkeling, van ontwerp tot eindproduct, duurt twee á drie weken. Ter vergelijking: als je voor spuitgieten kiest neemt het productieproces zo’n twee tot drie maanden in beslag. 3D printen werkt op basis van een ontwerp: een digitaal tekenbestad. Er zijn verder geen andere tools nodig om te kunnen printen, zoals een mal. Ook dit versnelt het productieproces. De printer kan bovendien dag en nacht voor je doorwerken!De voordelen van 3D printen

Ben je al overtuigd van de voordelen van duurzaam 3D printen, of ben je er nog niet helemaal uit? We hebben de voordelen nog een keer voor je op een rij gezet.

  • 3D printen kan in elke gewenste soort en maat
  • Geschikt voor verschillende soorten kuntsstof
  • Het is een duurzame productietechniek
  • Je versnelt je productieproces aanzienlijk
  • Het ontwerp is snel te maken en aan te passen in een tekenbestand

Leestip: De voordelen van 3D printen

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.