QDP BIEDT MESSCHERPE PRIJZEN VOOR SPUITGIETEN VAN KUNSTSTOF PRODUCTEN
Zo komt de kostprijs tot stand
Calculeer je prijs

De kosten van spuitgieten

De kosten voor het spuitgieten van kunststof producten zijn afhankelijk van verschillende items. Zoals het vervaardigen van de matrijs, het gewenste materiaal en de man- en machine-uren. We zetten de verschillende onderdelen graag voor u op een rijtje.

SET-UP KOSTEN

Voor het starten van een productie berekenen wij opstartkosten. Allereerst worden de spuitgietmachines compleet schoon gemaakt. Hiervoor spuiten we de machines door zodat oude resten kunststof verwijderd worden en bij de nieuwe productie alleen het correcte materiaal door de machine gespoten wordt. Daarna moet de matrijs uit het magazijn worden gehaald en wordt deze in de machine gemonteerd zodat de productie kan beginnen.

DE MATRIJS

De matrijs is in de meeste gevallen de grootste investeringspost, voordat we uw producten kunnen spuitgieten. De vormgeving van het door u gewenste onderdeel bepaalt de kosten van de matrijs. Deze wordt uit staal gefreesd, dus hoe groter het product, hoe groter de matrijs dient te zijn. Ook de complexiteit van het gewenste product heeft invloed op de prijs van de matrijs. Hoe complexer het product, hoe complexer de matrijs wordt. Onze matrijsmakers zullen dan bewegende delen moeten toevoegen in de matrijs bijvoorbeeld of extra koelkanalen.

Gemiddeld kost een eenvoudige matrijs rond de € 2.500,-. Om de productprijs zo laag mogelijk te houden, kunnen we vaak gebruik maken van meervoudige matrijs, bijv. 2-, 4-, of 8-voudig. Hiermee worden dan 2, 4 of 8 producten tegelijk gerealiseerd. De matrijskosten worden dan weliswaar hoger, maar doordat er in een keer meerdere producten uit de matrijs komen, worden de productprijs en doorlooptijden lager.

HET MATERIAAL

Ook de materiaalprijs of grondstofprijs is uiteraard van invloed op uw uiteindelijke productprijs. Elke materiaal heeft zijn eigen kosten. Daarnaast kunnen er toevoegingen aan het materiaal nodig zijn zoals het toevoegen van glasvezel of kleur. Ook een anti-statische, UV-vertrager of brandvertragende optie is mogelijk. Elke toevoeging heeft invloed op de prijs.

MAN- EN MACHINE UREN

QDP heeft verschillende spuitgietmachines, van klein tot groot. Hoe groter de machine, hoe hoger de kosten. De keuze voor de machine wordt bepaald aan de hand van het formaat van de matrijs. Het proces is grotendeels geautomatiseerd, maar voor sommige handelingen moeten nog steeds man-uren worden gemaakt . Dit geldt bijvoorbeeld ook wanneer u een product in verschillende kleuren wilt laten produceren. Dan berekenen we per kleur een kleurwissel, omdat we de machine moeten doorspuiten zodat alleen de gewenste kleur wordt gebruikt.

online calculator voor spuitgieten

Een product en offerte op maat

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.