MAL LATEN MAKEN
QDP maakt de beste mal voor uw product
Bereken de prijs

Zonder mal geen product

Wil je een nieuw product op de markt brengen? Een bestand product reproduceren? Of een los onderdeel laten maken zodat je een compleet eindproduct hebt? Spuitgieten is een techniek waarmee kunststof producten voor uiteenlopende branches worden gefabriceerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van matrijzen: mallen. Om te kunnen spuitgieten, moet je dus eerst een mal laten maken. QDP doet dit in een eigen fabriek in China. Hierdoor hebben wij zelf alle touwtjes zelf in handen en kunnen we jou de beste prijs bieden. Lees meer over de mogelijkheden of neem vrijblijvend contact met ons op!

Waarom een mal laten maken?

Een mal is onmisbaar bij spuitgieten. Het is de vorm waarin jouw product wordt gegoten. Hiervoor gebruiken we een vloeibare massa van gesmolten granulaat. De mallen, of matrijzen, worden opgevuld en de massa tot stollen gebracht. Vervolgens laten we het uitharden tot een eindproduct dat aan alle wensen voldoet. Omdat de hete kunststof van een granulaat wordt gemaakt, kunnen wij het op maat doseren. We kunnen bijvoorbeeld additieven toevoegen dat ervoor zorgt dat het plastic een bepaalde kleur krijgt, UV-bestendig of anti-statisch wordt.

Leestip: De voordelen van spuitgieten

Een mal laten maken door QDP

Een mal laten maken door QDP betekent: gegarandeerd de beste prijs-kwaliteitverhouding! Wij produceren de mallen namelijk zelf: in onze fabriek in China. Hierdoor hebben wij het complete proces in eigen hand en kunnen we de kosten laag houden. Een stuk lager dan de gemiddelde kosten voor spuitgieten in Europa! Het complete proces – van ontwerp naar eindproduct – neemt bij spuitgieten zo’n twee á drie maanden in beslag. Wil je een indicatie van de kosten voor het ontwikkelen van jouw product? Gebruik onze digitale rekentool.

Van ontwerp naar eindproduct

QDP is jouw fullservice partner bij het ontwikkelen van een product, reproductie, een los onderdeel of een complete productlijn. Onze experts schuiven graag samen met jou rond de tafel om je ideeën vorm te geven in een tastbaar ontwerp. We nemen de mogelijkheden stap voor stap met je door en geven onze visie op de productontwikkeling. Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan, of neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag verder met je idee!

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.