Product ontwerpen

Heb je een idee voor een innoverend product? QDP helpt je met het ontwerpen van consumentenproducten en professionele producten. Wij zijn jouw fullservice partner voor product ontwerpen, prototyping en de ontwikkeling van topkwaliteit.

Het ontwerp wordt grondig getest en samen kijken we naar de beste techniek om dit te realiseren. QDP kan producten spuitgieten en 3D printen. Dit doen wij in eigen huis, met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vakwerk waar je u tegen zegt!

Stappenplan product ontwerpen

Het idee is er al wanneer we samen rond de tafel gaan zitten, maar hoe nu verder? Hoe maken we het uitvoerbaar? Hiervoor zullen we een aantal stappen doorlopen, want niet alleen het ontwerp maar ook de functionaliteit is belangrijk!

1.

Stap 1 is een gratis en vrijblijvende brainstormsessie, waarin we het idee bespreken en kijken of dit haalbaar is.

2.

Vervolgens maken we een productconcept, waarbij de ideeën worden vertaald naar een productontwerp op papier. Hierbij houden we o.a. rekening met de vorm, de functie, de materiaalkeuze, de afmetingen en eventuele nabehandelingen die nodig zijn om het product passend te maken.

3. 

Als het ontwerp eenmaal staat, maken we één of meerdere prototypes. Deze kunnen worden getest door de doelgroep en worden, aan de hand van de bevindingen, verder doorontwikkeld tot het best mogelijke product ontstaat.

4.

Bij stap 4 is het tijd voor het echte werk: de productie! Wij produceren grote oplages, maar ook kleine series van 1 tot 1.000 stuks.

Spuitgieten of 3D printen?

QDP werkt met verschillende technieken. Wij kunnen producten voor je spuitgieten of 3D printen. Voor 3D printen geldt een levertijd van twee á drie weken, bij spuitgieten duurt het enkele maanden om van idee tot eindproduct te komen. Het is ook mogelijk om halffabricaten te assembleren tot een eindproduct. In dit geval stappen wij niet in de ontwerpfase in, maar een stap verder. Van te voren analyseren we waar de gebreken zitten en stellen we vast wat er nodig is om het halffabricaat om te bouwen tot een volwaardig product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.