SPUITGIETTECHNIEK: OVERMOLDING
Bereken je prijs

Overmolding

De spuitgietfaciliteit van QDP is ook gespecialiseerd in molding technologie. Met overmolding kunnen we in één handeling productonderdelen en componenten van een extra kunststoflaag of kunststof behuizing voorzien. Dit kan via insert molding of via outsert molding

Insert molding

Bij insert molding wordt een onderdeel – de insert – in de spuitgietmatrijs volledig omspoten met kunststof. Deze kunststof laag vormt de drager van het eindproduct. De inserts kunnen in principe uit ieder willekeurig materiaal bestaan zoals metaal, maar ook een andere kunststof is mogelijk.

Outsert molding

Outsert molding verschilt niet veel van deze techniek maar hier heeft het inlegdeel een groter volume of oppervlak dan het kunststofdeel. Bij deze techniek wordt kunststof tegen het inlegdeel aangespoten. Binnen het eindproduct is het kunststof spuitgietmateriaal niet de drager

Voordelen overmolding

Beide spuitgiettechnieken hebben vergelijkbare voordelen voor uw eindproduct:

Doordat er minder acties vereist zijn in het finale assemblageproces.

Door overmolding kunnen we parts goed met elkaar verbinden en sterker maken.

Door insert- of outsert molding toe te passen voor de vervanging van metaal zorgt deze spuitgiettechniek voor gewichtsafname van het eindproduct.  De spuitgiettechniek maakt warmte-isolatie of elektrische isolatie mogelijk. Designvrijheid dankzij een grote keuze in materialen, vormen en kleuren(combinaties). 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden van overmolding voor uw product? Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden en komen met een passend voorstel. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.