QDP STAAT VOOR DUURZAAMHEID
Kom in contact

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Bij het vervaardigen van kunststof producten wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor consumentenproducten, maar ook voor industriële toepassingen. QDP biedt hiervoor eigentijdse oplossingen.

LEVENSDUUR VERLENGEN DOOR OPTIMALE ENGINEERING

Door producten goed te engineren, kan de levensduur significant verlengd worden. QDP zorgt dat de door ons leverde producten de maximale levensduur hebben. Wij voorzien alle producten ook van de juiste recycle-logo’s, om aan te geven dat deze aan het einde van hun levenscyclus 100% recyclebaar zijn.

HET GEBRUIK VAN BIOBLENDS

Het gaat hierbij om biopolymeren die op basis van bijvoorbeeld bamboe, koffie, rijstvlies, tarweschil of hout worden vervaardigd. Deze materialen zijn Made to Degrade, oftewel biologisch afbreekbaar. Kunststoffen op basis van bioblends zorgen hiermee voor een aanzienlijke vermindering van de Co2-voetafdruk ten opzichte van kunststoffen op basis van fossiele brandstoffen.

De voordelen en nadelen van kunstof en biokunststof op een rij

Kunststof

Voordelen

Nadelen

Bio- Kunststof

Voordelen

Nadelen

SEDEX MEMBER

“Het betekent ook dat u als afnemer bij QDP in uw toeleveringsketen verzekerd bent van een verantwoorde inkoop.”

QDP stelt hoge eisen aan de werk- en milieuomstandigheden in de eigen Chinese spuitgietfaciliteit. Wij zijn dan ook trots dat onze productieplant, de ShengZhou MeiTaiLi Machinery Co., LTD gecertificeerd is volgens de SMETA 4-Pillars normering. SMETA, staat hierbij voor Sedex Members Ethical Trade Auditreport en is ‘s werelds meest gebruikte normering voor ethisch en maatschappelijk handelen. Het 4-Pillars certificaat is gebaseerd op de vier pijlers: arbeidsnormen, gezondheid en veiligheid, milieu en zakelijke ethiek.

 

Deze certificering vormt het bewijs dat onze scherpe prijzen voor het spuitgieten van kunststof producten niet ten koste gaan van belangrijke zaken als arbeidsomstandigheden en milieu-impact. Het betekent ook dat u als afnemer bij QDP in uw toeleveringsketen verzekerd bent van een verantwoorde inkoop.

Energiezuinig machinepark

Bij de aanschaf van onze spuitgietmachines laten we een laag energieverbruik altijd zwaar meewegen. Zo hebben we bewust gekozen voor de milieuvriendelijke variant van het merk Hatian. Haitian is de wereldmarktleider van spuitgietmachines met de productie van meer dan 30.000 machines per jaar. Deze spuitgietmachines besparen 20% tot 80% van de energie ten opzichte van de traditionele spuitgietmachines.

Werkgelegenheid
In azië en europa

Wij bieden onze werknemers in Europa en China een uitdagende en interessante loopbaan, met volop ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van opleidingen en trainingen. Ook hanteren wij voor China de OESO-richtlijnen ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de door de International Labour Organization (ILO) vastgestelde Verklaring Fundamentele Beginselen en Rechten op het Werk.

online calculator voor spuitgieten

Een product en offerte op maat

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.