Aerodynamische add-ons voor Kú-Cycle

Vorige week lieten we op LinkedIn al een stukje zien van toen we een testdag van Kú Cycle bij hadden gewoond. Vandaag gaan we iets dieper in op het prototype van de Bento Box die wij in samenwerking met Kú Cycle hebben ontworpen.

De Bento Box is een container die exact gemaakt is voor de Kú Cycle triatlonfiets en waar jij je (sport)voeding in kunt bewaren. Tijdens een race wil je niet na hoeven te denken hoe je bij je voeding kunt komen. De Bento Box maakt dit super makkelijk.

Het unieke van de Kù Cycle is dat deze fiets ontworpen is met het oog op aerodynamica. Geïnspireerd door de Formule 1 voertuigen. Het design van de Bento Box sluit hier dan ook naadloos op aan en draagt bij aan een aerodynamische rit. Door de vleugels aan de zijkant van de box wordt een vortex gecreëerd. Deze vortex zorgt voor een werveling in de lucht die een aerodynamische bubbel om de fietser creëert die zorgt voor een minimale luchtweerstand. Wat we doen druist juist erg in tegen de principes die gelden in de fietsindustrie. In plaats van de hydration te verstoppen voor de wind, gebruikt de Bento Box deze juist. Doordat het prototype geprint is met Carbon, is het oppervlakte erg glad, waardoor de aerodynamica niet beïnvloed wordt.
De combinatie van het harde deel die stabiel op de fiets gemonteerd is en het zachte bovendeel die het mogelijk maakt om zonder problemen met 1 hand bij de voeding te komen is zeer handig. De volgende stap is het design optimaliseren en klaarmaken voor een massaproductie.

We hebben het als een leerzame en productieve dag ervaren. Het Kú Cycle team is altijd professioneel en had de dag tot in de puntjes goed gepland. Door het directe contact met de atleten en de designer hebben we meteen input kunnen krijgen over de toegankelijkheid van het product. Door de meetapparatuur hebben we data kunnen verzamelen die we kunnen toepassen bij het optimaliseren.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.