De kosten voor een 3D-print zijn uiteraard altijd afhankelijk van het onderdeel dat geprint moet worden. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die invloed hebben op de prijs:

We starten met het opzetten van het model in onze software en bepalen vervolgens of het model goed te printen is. Dit doen we door de perfecte oriëntatie te kiezen en waar nodig supports toe te voegen zodat het onderdeel perfect geprint kan worden.

Uiteraard is het aantal te printen producten van grote invloed op de prijs van uw prints. Bij Carbon is het printen het meest voordelig door een vol platform te printen. Zo is jouw prijs per product altijd het laagst. Dit betekent dat ook hier het formaat van uw product een grote rol speelt.

Een deel van de printkosten wordt bepaald door hoe lang de printer bezig is. Hoe groter de onderdelen, hoe langer de print, hoe hoger de kosten.

 

Aangezien de printer door de DLS technologie altijd de gehele horizontale as tegelijk print heeft dit geen invloed op de printtijd. De verticale as daarentegen bepaalt hoe lang de print duurt. Een vol platform duurt daarom even lang als een halfvol platform. Daarom is het voordeliger om zo veel mogelijk onderdelen tegelijk te printen.

We kunnen met veel verschillende materialen printen. Elk materiaal heeft zijn eigen prijskaartje. Neem contact met ons op voor de prijzen.

Een carbon print is nog niet gereed wanneer de printer klaar is. Eerst moeten de geprinte parts worden schoongemaakt in een partwasher. Bij complexe onderdelen doen wij dit handmatig. Als de parts schoon zijn worden deze uitgehard in een thermische- of een UV-oven. In een thermische oven kan het uithardingsproces tot wel 15 uur duren. Eventueel kan er nog nabewerking aan te pas komen.

Een goede regel is de twee vinger regel. Wanneer de part net zo groot, of kleiner is dan uw wijs- en middelvinger samen, heeft de part de optimale afmeting voor de beste prijs. We kunnen ook natuurlijke geometrieën printen en lattices die niet met conventionele productietechnieken gemaakt kunnen worden.

WETEN WAT UW PRINT GAAT KOSTEN?

Het is duidelijk dat er veel factoren van invloed zijn op de prijs? QDP staat bekend om z’n hoge kwaliteit en messcherpe prijzen. Wilt u de exacte kosten weten voor uw onderdeel? Vul dan onferstaand formulier in. Of upload een STL-bestand en vertel uw wensen en eisen. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.