3D PRINTEN IN ASSEN
Het kan bij QDP
Kom in contact

groei mee met de wensen van de klant

Als hoofdstad van de provincie Drenthe, is Assen een plek die steeds meer ondernemers aantrekt. De stad telt zo’n 5.000 bedrijven, die volop werken aan innovatie. QDP draagt hier graag een steentje aan bij en ondersteunt bedrijven met 3D printen in Assen. Dit is een snelle manier van produceren, waarmee wij de beste prijs-kwaliteitverhouding garanderen. Hiermee spelen we in op de behoeften binnen de branche en van de klant. Lees meer over de mogelijkheden, de kosten en maak gratis en vrijblijvend een afspraak om te brainstormen met onze specialisten.

Hoe werkt 3D printen in Assen?

3D printen begint met een digitaal ontwerp, of eigenlijk met een brainstorm met onze specialisten. Die denken namelijk graag met je mee over een optimale werking en een ijzersterk eindproduct. Eenmaal ontwerpen, hoeven we onze printer alleen de juiste instructies te geven. Dit doen we aan de hand van een digitaal tekenbestand, dat onze ontwerpers samen met jou op papier hebben gezet. De printer weet hierdoor precies hoe het gewenste eindproduct eruit moet zien en bouwt het laag voor laag op. Hierbij kun je denken aan losse onderdelen, halffabricaten, eindproducten en complete productlijnen. Die worden gemaakt van uiteenlopende soorten kunststof en kunnen elke gewenste eigenschap hebben: hard, zacht, flexibel, doorzichtig, hittebestendig en elke andere gewenste vorm. 

Hoeveel kost 3D printen in Assen?

De grote voordelen van 3D printen zijn de prijs en productietijd. Omdat onze Carbon printer al het werk doet en dag en nacht doorwerkt, neemt het complete productieproces slechts 2 tot 3 weken in beslag. Dit is aanzienlijk sneller dan bij andere technieken, zoals spuitgieten. We hoeven geen mal te maken en dure machines te gebruiken voor het gietproces. Dit maakt 3D printen in Assen een stuk minder arbeidsintensief en dus goedkoper. De prijs is, net als het product, maatwerk. Die is o.a. afhankelijk van het materiaal waarvoor je kiest, de afmetingen, afwerkingen en van de oplage. Wij maken graag een offerte op maat voor jouw aanvraag.

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

Meer weten?

Wil je dat onze specialisten meekijken naar jouw ontwerp? Samen iets op papier zetten? Of ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden? Onze specialisten denken graag met je mee en geven professioneel advies op basis van jouw klantvraag.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.