3D PRINTMATERIALEN - ZEER VEEL MOGELIJKHEDEN
Kom in contact

3D Printmaterialen

Het bijzondere aan 3D printen met de Carbon® 3D printer is dat er met vele verschillende 3D printmaterialen geprint kan worden. Van siliconen tot rubber, hittebestendig en transparant. Zo kunt u een ontwerp nog beter valideren dan met een traditionele printmethode.

De 3D printmaterialen zijn isotroop. Dit betekent dat ook de mechanische eigenschappen goed getest kunnen worden. Er is geen printer van kunststof materialen die zo dicht bij de werkelijkheid komt als de Carbon 3D-printer.

Onze 3D printmaterialen

EPU 40

Zeer elastisch, scheurvast en veerkrachtig

CE 221

Extreem temperatuurbestendig en stijf

FPU 50

Slag- en slijtvast en vermoeidheidsbestendig

EPX 82

Temperatuur- bestendig, sterk en taai

MPU100

Biocompatibel, steriliseerbaar en duurzaam

RPU 70

Veelzijdig, taai en stijf

RPU 130

Veelzijdig, taai en stijf

SIL 30

Zacht aanvoelend, biocompatibel en scheurbestendig

EPX 86FR

Vlamvertragend, functionele hardheid en stabiliteit

UMA90

Biocompatibel, steriliseerbaar en duurzaam

IND405 Clear

Sterk, taai en helder

EPU 41

Extreem elastisch, scheurvast en veerkrachtig

EPU 43

Zacht, elastisch, duurzaamheid en energie-dempend

EPU 45

Energie-dempend, elastisch en spanningsgevoelig

LOCTITE®
IND147 Black

Hoge temperatuur- bestendigheid, hoge stijfheid, maatvastheid, uitzonderlijke oppervlaktekwaliteit

EPU 40

Zeer elastisch, scheurvast en veerkrachtig

(EPU 40 is vergelijkbaar met commerciële TPU’s met een Shore A-hardheid van 70)

EPU is onze familie van elastomeren. De combinatie van scheurvastheid, energieteruggave en rek maakt het perfect voor demping, schokabsorptie, trillingsisolatie, pakkingen en afdichtingen. Onze EPU 40 is bijzonder geschikt voor de productie lattices om schuimachtige productervaringen te creëren.

CE 221

Extreem temperatuurbestendig en stijf

(CE is vergelijkbaar met glasgevuld nylon)

Met een warmte vervormingstemperatuur van 231°C, sterkte en stijfheid is CE 221 perfect voor toepassingen die een langdurige thermische stabiliteit nodig hebben, zoals onderdelen voor onder de motorkap, elektronica-assemblages en industriële producten

FPU 50

Slagvast

(FPU is vergelijkbaar met polypropyleen)

Met een hoge slagvastheid, levensduur en de uitzonderlijke oppervlakteafwerking van CLIP is FPU een materiaal dat zijn gelijke niet kent in de additive industrie. Het is ontworpen om bestand te zijn tegen herhaaldelijke spanningen, waardoor het ideaal is voor zware behuizingen, scharnierende mechanismen en wrijving.

MPU 100

Biocompatibel, steriliseerbaar en duurzaam

MPU 100 is het eerste medische kwaliteitsmateriaal van Carbon, ontworpen om fabrikanten van medische producten te helpen de productontwikkelingscycli te versnellen en de kwaliteit van hun producten te verbeteren. Net als de stijve polyurethaan materialen van Carbon, is MPU 100 een tweecomponentenmateriaal dat isotrope onderdelen met fijne eigenschappen produceert. Het materiaal biedt een unieke combinatie van biocompatibiliteit, steriliseerbaarheid en duurzaamheid, naast engineering-grade mechanische eigenschappen, slijtvastheid en chemische weerstand.

RPU 70

Veelzijdig, taai en stijf

(RPU 70 is vergelijkbaar met ABS of PC ABS))

RPU 70 is stijf en sterk, met een treksterkte van 35 MPa. Het wordt gebruikt in een breed scala van industrieën, waaronder consumentenproducten, de auto-industrie en de industrie. RPU 70 heeft een UL 94 HB classificatie voor brandwerendheid.

RPU 130

Veelzijdig, taai en stijf

(RPU 130 is vergelijkbaar met Nylon-6)

RPU 130 is een sterk en taai engineerings Polyurethaan en biedt een unieke combinatie van duurzaamheid, schokbestendigheid en prestaties bij verhoogde temperaturen.

SIL 30

Zacht aanvoelend, biocompatibel en scheurbestendig

(SIL is vergelijkbaar met TPE’s met een Shore A-hardheid van 35)

SIL 30 is een siliconen urethaan. Het is het eerste additieve materiaal dat een unieke combinatie van biocompatibiliteit, lage shore en scheurweerstand biedt. Dit materiaal opent de mogelijkheid om specifieke toepassingen te 3D printen voor comfortabele producten die in contact komen met de huid, zoals hoofdtelefoons, polsbandjes en diverse hulpstukken voor wearables. SIL is een speciaal materiaal dat beschikbaar is voor specifieke productietoepassingen.

UMA 90

Protoypes voor algemeen gebruik

(UMA 90 is sterker dan SLS prints)

UMA 90 is een eenvoudig te gebruiken enkelvoudig uithardings materiaal met verbeterde taaiheid, geschikt voor gebruik in prototypes en mallen en hulpgereedschappen.

LOCTITE® 3D IND405 Clear

Het sterkste materiaal voor kraakheldere prototypes

LOCTITE® 3D IND405 Clear gecertificeerd voor Carbon®-printers is een helder, sterk, semi-rigide, 3D-printbaar materiaal van LOCTITE®. Het materiaal wordt geproduceerd als een eendelige hars. Het biedt een aantrekkelijke, matte, heldere afwerking die kan worden nabewerkt voor meer helderheid. Het mechanisch gedrag is vergelijkbaar met ongevuld propyleen.

EPX 82

Temperatuurbestendig, sterk en taai

(EPX 82 is vergelijkbaar met PBT GF20 en PA6 GF15)

EPX 82 is een hoogwaardig technisch materiaal met een uitstekende duurzaamheid op lange termijn en mechanische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met licht glasgevulde thermoplasten. EPX 82 heeft een warmte vervormingstemperatuur die varieert van 104°C tot 130°C (afhankelijk van de conditionering). En de functionele taaiheid die nodig is voor een verscheidenheid aan toepassingen in de automobielsector en de industrie, zoals connectoren, beugels en behuizingen.

EPU 41

Extreem elastisch, scheurvast en veerkrachtig

(EPU 41 is vergelijkbaar met commerciële TPU’s met een Shore A-hardheid van 73)

Onze EPU 41 is een elastomeermateriaal op productieschaal dat bijzonder geschikt is voor elastomeerrasters waar een hoge veerkracht nodig is. EPU 41 heeft een hogere veerkracht (energieteruggave) en een beter behoud van elastomere eigenschappen dan EPU 40 bij temperaturen > -10°C.

EPX 86FR

Vlamvertraging, functionele taaiheid en stabiliteit op lange termijn

EPX 86FR is een vlamvertragend materiaal met een ongeëvenaarde combinatie van functionele hardheid, hoge sterkte, en stabiliteit op lange termijn. Het werkt goed in een verscheidenheid van toepassingen voor consument, automobiel en industriële markten die UL 94 v-0 of VERRE 25.853 (a) classificaties vereisen.

Video afspelen

EPU 43

Zacht, elastisch, duurzaamheid en energie-dempend

Teskt aanpassen: Energie-dempend, elastisch en spanningsgevoelig Onze EPU 41 is een elastomeermateriaal op productieschaal dat bijzonder geschikt is voor elastomeerrasters waar een hoge veerkracht nodig is. EPU 41 heeft een hogere veerkracht (energieteruggave) en een beter behoud van elastomere eigenschappen dan EPU 40 bij temperaturen > -10°C.

EPU 45

Energie-dempend, elastisch en spanningsgevoelig

EPU 45 is een rekbaar materiaal dat verstijft om energie te absorberen bij hoge impactsnelheden. Dit maakt het ontwerp mogelijk van zeer ademende roostergeometrieën die zijn afgestemd op comfort bij lage impactsnelheden en energieabsorptie bij hoge impactsnelheden. EPU 45 heeft de hoogste groene sterkte van de elastomeren van Carbon, waardoor de meest uiteenlopende onderdeelvormen en roostergeometrieën kunnen worden geprint met een hoog rendement. EPU 45 is verkrijgbaar in verpakkingen van 5L, 19L, 180L en 1000L.

Video afspelen

LOCTITE® IND147 Black

Hoge temperatuur- bestendigheid, hoge stijfheid, maatvastheid, uitzonderlijke oppervlaktekwaliteit

Loctite IND147 Black, gecertificeerd voor Carbon printers, is een fotopolymeerhars met hoge stijfheid en hoge temperatuurbestendigheid. IND147 is een eendelig hars, wat betekent dat het gemakkelijk te gebruiken is met een eenvoudige verwerking, wat tijd en arbeid bespaart. Het is een snel en gemakkelijk materiaal om mallen, armaturen en productiehulpmiddelen met een glad oppervlak en nauwkeurige afmetingen te printen die worden gebruikt bij toepassingen met hoge temperaturen in de industrie, de consumentenmarkt en de automobielsector.

BEKIJK ONS WERK

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren op het gebied van spuitgieten:

 

online calculator voor 3D printen

Wij printen kunststof producten met onze Carbon® 3D-printer

Via onze nieuwe online calculator voor 3D printen kunt u realtime een prijs berekenen voor uw product. Tevens kunt direct uw bestelling plaatsen en afrekenen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.