Een kartonreductie van meer dan 80%

Met de productie van de Proteus Smart Display, een herbruikbare kunststof display, helpen we mee om 85% te gaan besparen op de 1 miljard kilo karton die jaarlijks wordt verspild met eenmalige promotiedisplays. 

Voor opdrachtgever Pure Value hebben we het prototype van de Proteus geoptimaliseerd door slimme onderdelenbesparende oplossingen aan te dragen. Vervolgens is met moldflow-analyses onderzocht hoe het materiaal zich in de matrijzen zal gedragen en waar mogelijke spanningen in het product kunnen ontstaan. Op basis van deze simulaties kwamen we tot het perfecte model voor spuitgiettechniek. Tegelijk hebben we via intensief overleg met onze materiaalleveranciers het ideale materiaal ontwikkeld voor deze toepassing. In onze fabriek in China wordt nu opgeschaald naar grootschalige productie, voor wereldwijde distributie.

‘Op basis van moldflow simulaties realiseren we het perfecte model voor spuitgiettechniek.’

Het idee voor de kunststof Proteus Smart Display is door Pure Value ontwikkeld in co-creatie met grote retailers als Delhaize, Carrefour en merken als Coca-Cola, Unilever en P&G. Met de introductie van deze herbruikbare display wordt het kartonafval met meer dan 85% gereduceerd en blijft de waarde in de circulaire economie behouden. Uniek is het gebruik van Internet of Things technology waarmee de innovatieve Proteus meteen ook de verkoop van (promo)artikelen meetbaar maakt.Met Proteus zet Pure Value dan ook de nieuwe standaard in de displaywereld. En daar dragen wij graag met onze creativiteit aan bij én door proactief mee te denken over nieuwe mogelijkheden rondom Proteus.

‘Met een moldflow simulatie konden we in theorie zien hoe het materiaal zich houdt en waar spanningen ontstaan. Zo kunnen we een perfect model in productie nemen.’

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.