Ons spuitgietproces in 3 stappen

Spuitgieten is een krachtige productiemethode om kunststof op een betrouwbare en kostenefficiënte manier te produceren. Het is één van onze specialiteiten. Bij QDP hebben we meer dan 15 jaar ervaring met deze techniek én een eigen fabriek in China, waardoor we de complete productie in eigen huis kunnen verzorgen. Hoe gaat het spuitgietproces precies in zijn werk? Wat is onze werkwijze? En wat kun je verwachten van het eindproduct? Een kijkje in onze fabriek!

Ons spuitgietproces

Veel ondernemers die plastic producten willen laten maken, kiezen voor spuitgieten. De mogelijkheid om met veel verschillende soorten kunststof te werken en in no time enorme oplages te kunnen fabriceren, maken het een populaire techniek. Sterker nog: het is de meest gebruikte productietechniek voor kunststofproducten. Wat kun je verwachten als je een product(lijn) laat spuitgieten door ons? Om het overzichtelijk te houden, werken we in 3 stappen.

Stap 1: Het ontwerp

Een goed product begint met een goed idee en een nog beter ontwerp. Waar moet jouw product qua vorm en functie aan voldoen? Heb je specifieke eisen voor het materiaal? We kijken samen naar de vorm, functie, het materiaal, aantal stuks dat geproduceerd moet worden en alle andere mogelijke eisen. In de ontwerpfase komt je idee tot leven op papier. Aan de hand van verschillende feedbackrondes, maken we een definitief 3D-ontwerp op maat.

Stap 2: Prototyping en validatie

Een prototype is de eerste (test)versie van je product. Om tot een goed eindproduct te kunnen komen is testen noodzakelijk. Prototyping is daarom een essentieel onderdeel van het spuitgietproces. Het testmodel kan door de doelgroep worden uitgeprobeerd en geëvalueerd. We kunnen met computersimulatie achterhalen welke thermische vervorming optreedt of waar zwakke plekken ontstaan en, tot op de millimeter nauwkeurig, voorspellen hoe het product uit de mal komt. Zo kunnen fouten al in een vroeg stadium worden opgespoord en voorkom je dubbel werk en hoge kosten. Met onze technologie kunnen wij uiterst realistische prototypes produceren.

Stap 3: De productie

Als we 100 procent zeker zijn van de kwaliteiten en de eigenschappen van het doorontwikkelde prototype, kan het onderdeel in productie worden genomen. Bij spuitgieten wordt gebruik gemaakt van een mal. Hier wordt het plastic in vloeibare vorm ingespoten. Wij beheren de mallen in onze eigen fabriek in Shengzhou China. Onze fabriek biedt ook de mogelijkheid om verschillende onderdelen te assembleren tot eindproduct.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.