We spuitgieten al meer dan 20 jaar

Spuitgieten is de meest gebruikte productietechniek voor kunststofproducten. Van kleine auto-onderdelen tot medische tools en de bekende coffee to go-bekers voor onderweg. We hebben allemaal wel eens een product dat met behulp van spuitgieten is vervaardigd in onze handen gehad! Hoe werkt het? En wat zijn de voordelen van spuitgieten? Een simpele uitleg voor beginners en de voordelen voor pro’s!


Hoe werkt kunststof spuitgieten?

Spuitgieten is een krachtige productiemethode om plastic op een betrouwbare manier te fabriceren. Het biedt de mogelijkheid om met veel verschillende kunststoffen te werken. Voor producten die in de spuitgietmachine worden geproduceerd, wordt een speciale mal gemaakt. Hier wordt onder hoge druk vloeibaar plastic ingespoten. Eén van de grote voordelen van spuitgieten is dat je hiermee snel een complete productielijn kunt opzetten, met slechts één mal. QDP maakt de mallen in eigen huis. Hiervoor werken we nauw samen met onze fabriek in China. Op die manier staan we garant voor de juiste prijs-kwaliteitverhouding.


Coupler part voor IJreka Speeltoestellen

3 Voordelen van spuitgieten

Naast snel en efficiënt werken, biedt spuitgieten ook andere voordelen voor ondernemers, die een nieuw of bestaand product willen (re)produceren. We hebben een top 3 voor je gemaakt.


Sunliber Toggle voor Senfina

1.    De voordelen van spuitgieten in vorm & functie

Met behulp van spuitgieten kunnen de meest uiteenlopende producten worden gefabriceerd. Van eenvoudige dopjes tot complexe eindproducten. Een mal, matrijs, wordt onder extreme druk onderworpen en biedt een ijzersterk jasje tijdens het productieproces. Hij kan in elke gewenste vorm worden gemaakt.

Leestip: De voordelen van 3D printen


2.    De gewenste producteigenschappen

Bij spuitgieten kunnen extra stoffen aan het kunststof worden toegevoegd, waardoor de gewenste producteigenschappen ontstaan. Op die manier wordt het product bijvoorbeeld sterker of buigzamer.


3.    Automatisering van het productieproces

Als er eenmaal een mal is gemaakt, dan is grote oplages produceren en opschalen zo geregeld! Eén van de voordelen van spuitgieten is dan ook de mogelijkheden in massaproductie en automatisering. Door processen te optimaliseren, kun je als ondernemer tijd en geld besparen.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.