Veiligheid voorop

We worden er blij van als onze klanten tevreden zijn over onze samenwerking en de producten die we produceren. Zo kregen we laatst een hele mooie e-mail van Thijs Wagenaar van Secure2Go. We vroegen hem voor een korte testimonial, maar Thijs heeft het werk van onze marketingmedewerker meteen maar uit handen genomen. Lees hieronder zijn verhaal.


Het is bijna jammer dat deze alarmknop altijd onder een tafel geplakt zit…

Secure2Go levert alarmeringsoplossingen voor professionals die tijdens hun werk te maken kunnen krijgen met agressie en geweld. Een onderdeel van de dienstverlening is balie- en spreekkameralarmering. Dan hebben we het over de discreet verborgen paniekknoppen onder de tafelbladen. Hiervan zijn verschillende variaties op de markt, maar in de praktijk bleek er niet één te zijn die qua vorm en handzaamheid voldeed aan de strenge eisen die Secure2Go daaraan stelt.

Daarom is gekozen om in eigen beheer een design voor de ‘ideale’ behuizing te maken. Het elektronische component wordt geleverd door de vaste hardware leverancier van Secure2Go in Finland en de behuizing is gemaakt door QDP.

Nadat we zelf met een freelance product designer een aantal schetsen en zelfs al een paar 3d prints hadden gemaakt kwamen we in contact met QDP. Zij (Niels) hebben ons geholpen om het ruwe ontwerp te vertalen naar een eindproduct. Met de technische kennis voor matrijsontwerp, materiaalkeuze en nog een paar ergonomische en esthetische verbeteringen aan de tekentafel hebben we samen met QDP een geweldig mooie maar vooral ook praktische behuizing kunnen maken.

De behuizing bestaat uit vier delen die schroefloos in elkaar te zetten is. Een onderkant en bovenkant gemaakt van ABS, een rubberen drukknop en een lenskapje voor de ledlamp. Het is bijna jammer dat deze alarmknop bijna altijd onder een tafel geplakt zit…

Iemand die ongemerkt op de alarmknop wil drukken kan met dit unieke ontwerp volledig op de tast werken. De langwerpige behuizing met een sleuf leidt tot de drukknop die van een stroever materiaal is. In het midden van de drukknop zitten ribbels zodat, volledig op de tast, het drukpunt eenvoudig vindbaar is. Bij agressie en geweld is het natuurlijk essentieel dat dit optimaal functioneert.

Tegen relatief lage kosten heeft Secure2Go op deze manier een exclusief product in handen dat inmiddels al bij tientallen klanten onder honderden tafelbladen bevestigd is.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.