Veilig opbergen van naalden met Stinger Storage

Stinger Storage voor tattoo artist Lainey Bee

Als internationaal bekende tattoo artist, weet Lainey Bee alles over hygiënisch werken. Ze is gespecialiseerd in realistische full-colour tatoeages met een kunstzinnige twist en staat voor goede begeleiding, een professionele aanpak, unieke ontwerpen en toffe tattoos. Haar tattooshop – Custom Cult – is gevestigd in Nijmegen, maar Lainey Bee reist voor haar werk de hele wereld over. Wij mochten samen met haar de Stinger Storage ontwikkelen: een kast met verschillende compartimenten voor haar naalden.

Naald in een hooiberg?

Tijdens haar werk liep Lainey Bee vaak tegen een probleem van het sorteren en vinden van de juiste maat naald aan. Deze worden in kartonnen doosjes geleverd door de fabrikant en écht goede opbergruimte was er niet. Op zoek naar een handige en hygiënische oplossing dus!

Stinger Storage

QDP heeft Lainey Bee van A tot Z geholpen met de ontwikkeling van de Stinger Storage. Vanaf het moment dat zij binnen liep met een zelf geknutseld prototype van plexiglas tot en met het eindproduct. Dit begon met een schets, die we vervolgens hebben uitgewerkt tot een 3D-bestand op de computer. Om het product functioneel te maken moest de kast meerdere compartimenten krijgen, met elk ruimte voor 5 verschillende formaten naalden. Tijdens een tattoosessie worden namelijk meerdere naalden gebruikt en deze moeten veilig en hygiënisch kunnen worden gepakt. Een handzaam model dus, dat ook in de vaatwasser past om hem schoon te houden. Omdat Lainey Bee al goed wist wat ze wilde, was het eerste prototype meteen raak. Het enige puntje van aandacht was de kap op de voorkant. Deze was in eerste instantie te rond, waardoor hij niet strak aansloot op de kast. Hiervoor hebben wij in onze fabriek gezocht naar een techniek om het kunststof beter te kunnen vormen: een esthetisch onderzoek. Hierbij hebben we met behulp van een computersimulatie gekeken hoe het kunststof zich in een mal gedraagt. De mallen worden in onze fabriek in China gemaakt, net als het testproduct. Deze hebben we gebruikt als proefproduct in de shop. Passen de naaldjes erin? Kan de kast tegen een stootje? En vallen de naaldjes gemakkelijk naar beneden in de compartimenten? Toen alles akkoord was, hebben we de productie opgestart.

Het eindresultaat

De Stinger Storage is een kast die doormiddel van spuitgieten is vervaardigd en een gezet stukje kunststof aan de achterkant heeft: een kunststof plaat die door een hittedraad is gevormd. Wij hebben twee keer 400 stuks mogen produceren en Lainey Bee verkoopt het product nu via haar eigen wereldwijde netwerk. Mocht de voorraad opraken, dan kunnen wij de Stinger Storage gemakkelijk reproduceren. De mallen zijn er al en het ontwerp staat als een huis!

Lainey Bee over de samenwerking met QDP

“Ik ben blij dat ik dit idee samen met QDP heb kunnen vormgeven. In mijn werk is hygiëne en een goede flow (en dus dagelijkse setup van mijn station) erg belangrijk en ik liep al jaren tegen dit naaldenprobleem aan. Met de Stinger Storage ben ik niet alleen zelf enorm geholpen, maar kan ik collega’s in het vak ook een passende oplossing bieden. De productie verliep vlekkeloos, het team dacht goed met mij mee. Niet in problemen, maar in oplossingen! Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren.”

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren.