INDUSTRIEEL DESIGN
De beste weg naar een kunststofproduct dat aan al uw eisen voldoet.
Kom in contact

QDP heeft ruime ervaring met industrieel design

We worden op het gebied van industrieel design betrokken bij productontwikkeling van de meest uiteenlopende kunststof producten. Zowel voor consumentengebruik als industriële toepassingen. Hierbij zorgen we altijd dat uw product aan alle gestelde eisen voldoet. We doorlopen bij de productontwikkeling dan ook steeds een zorgvuldig stappenproces.

kunststof-behuizing
kunststof positiemal

De beste weg naar uw product

  1. Analyse
  2. Ontwerp
  3. Engineering
  4. Prototyping en Validatie

1. Product-analyse

Gedegen analyse maakt producten beter

Industrieel design begint samen met u door te inventariseren wat uw idee is en aan welke eisen uw kunststof product moet voldoen. Hierbij kijken we niet alleen naar de mogelijke vorm. Maar ook naar het meest geschikte materiaal en de beste productiemethode voor het gewenste productaantal. Ook hebben we aandacht voor eventuele specifieke eisen zoals waterdichtheid, een licht gewicht of transparante delen. Tegelijk houden we steeds oog voor een acceptabele kostprijs en de uiteindelijke logistieke verwerking. Bijvoorbeeld hoeveel stuks er in een verpakking kunnen of dat palletverwerking noodzakelijk is. Zo zorgen we met gedegen productanalyse voor een optimaal vertrekpunt voor het verdere ontwerp.

2. Product-ontwerp

In het ontwerp komt alles samen

Vorm geven aan functionaliteit en maakbaarheid, daar draait het om. Onze productdesigners kiezen op basis van de analyse-uitkomsten voor de best passende vorm. Veelal presenteren zij verschillende conceptvoorstellen. Waar mogelijk zullen zij in het productontwerp functies integreren om onderdelen uit te sparen en daarmee uw investeringskosten te verlagen. Ons ontwerpvoorstel wordt in de vorm van renderingen, 3D-visuals en mock-ups aan u voorgelegd. Wanneer een esthetische vormgeving van groot belang is, kunnen we in de productontwikkeling met conceptschetsen en moodboards samen naar de juiste styling van uw kunststof producten toe werken.

3. Product-engineering

Detaillering van het productontwerp

In de engineering fase richten wij ons op materiaalkeuze, oppervlakte-afwerking, sterkteberekeningen en simulaties in verband met toleranties en belastbaarheid. Uiteraard gebaseerd op realistische, economische aspecten zoals kosten per product en levensduur. Hierbij houden we nadrukkelijk rekening met de benodigde ruimte voor eventuele componenten en bedrading. Maar ook met montage- en assemblage-gemak.

Een belangrijk USP van QDP is de moltflow-analyse, wanneer gekozen wordt voor spuitgietproductie. Met onze computersimulatie wordt duidelijk hoe een product in de praktijk uit de spuitgietmal komt: welke thermische vervorming er mogelijk plaatsvindt en waar zodoende zwakke plekken kunnen optreden. Zo kunnen we op voorhand noodzakelijke wijzigingen in het productontwerp aanbrengen.

Moldflow Analyse

4. Prototyping en Productvalidatie

De laatste stap naar een optimaal product dat aan alle eisen voor daadwerkelijke productie voldoet

Met prototyping en validatie optimaliseren wij uw kunststofproduct, zodat het aan al uw eisen voldoet voordat we tot productie overgaan. Hiermee kunt u veel kosten en tijd besparen, doordat we in één keer de definitieve spuitgietmal kunnen maken.

online calculator voor spuitgieten

Een product en offerte op maat

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

online calculator voor 3D printen

Wij printen kunststof producten met onze Carbon® 3D-printer

Via onze nieuwe online calculator voor 3D printen kunt u realtime een prijs berekenen voor uw product. Tevens kunt direct uw bestelling plaatsen en afrekenen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

VEELGESTELDE VRAGEN

We helpen graag je vragen te beantwoorden.

Wanneer u al een ontwerp heeft dan gebruikt QDP deze als basis voor het uiteindelijke te spuitgieten product. Wij nemen het ontwerp uit handen en zorgen dat deze zorgeloos te produceren is door middel van spuitgieten. Uiteraard nemen wij alle bijkomende eisen en wensen mee in het ontwerp.

Op basis van de parameters die u aanlevert maken wij het ontwerp voor u. We maken verschillende voorstellen waar u uit kunt kiezen, of een combinatie van verschillende voorstellen. 

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.