Ontwerp en Ontwikkeling

Naast het maken van producten, kunnen wij ook al eerder in het productieproces aanhaken. We ondersteunen graag bij ontwerp en ontwikkeling! QDP heeft een uitgebreide kennis van verschillende kunststofproducten en wij weten als geen ander hoe de gewenste ontwerpen gerealiseerd kunnen worden.

Vooraf stellen we de eisen van het product vast en, met behulp van een nauwkeurig stappenproces, kunnen wij het perfecte ontwerp van A tot Z voor je uitwerken, testen, verbeteren en tot slot realiseren. We vertellen je graag meer over hoe ontwerp en ontwikkeling samenkomt in onze fabriek.

In het ontwerp komt alles samen

Het ontwerp is de basis voor je product. De eerste stap is een analyse maken van het gewenste product en de specifieke eisen hierbij vast te stellen. We kijken naar het doel, de vorm, het juiste materiaal, het aantal stuks dat geproduceerd moet worden en mogelijke andere eisen.

Van te voren stellen we een budget vast en die houden we tijdens de analyse altijd in ons achterhoofd. Aan de hand van verschillende concepten en evaluatierondes realiseren we uiteindelijk een op maat gemaakt ontwerp, waarna we verder kunnen met de prototyping en de productie.

Maatwerk

Maatwerk is essentieel om aan de eisen van een klant te kunnen voldoen. Op basis van de analyse van je product bepalen we de best passende vorm en materiaalkeuze. Vaak zijn er meerdere concepten mogelijk en zetten we de verschillende voor- en nadelen voor je op een rij.

We leggen de concepten aan je voor en visualiseren deze met renderingen en 3D visuals. De investeringskosten kunnen eventueel worden verlaagd door te besparen op onderdelen of door bepaalde functies te integreren. Voor productconcepten waarbij vormgeving en uitstraling een grote rol spelen, kunnen we met behulp van mood boards een passende styling uitwerken.

Direct de product- en matrijskosten inzichtelijk

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

Onze werkwijze

PROTOTYPING

Prototyping is essentieel om tot een kwalitatief goed product te komen. Met prototyping kunnen noodzakelijke wijzigingen al in een vroeg stadium doorgevoerd worden. Dit voorkomt fouten, overbodig werk en hoge kosten.

Met onze technologie kunnen we zeer realistische prototypes produceren, die één op één vergelijkbaar zijn met het uiteindelijke spuitgiet product. 

VAN IDEE TOT PRODUCT

Wanneer het gekozen concept met de gewenste eisen is uitgewerkt en geoptimaliseerd, gaan we kijken naar de materiaalkeuze, oppervlakteafwerking en de sterkte van het product. Ook simulaties met betrekking tot tolerantie en belastbaarheid komen aan bod. Bij dit proces wordt rekening gehouden met extra ruimte voor eventuele componenten en bedrading en montage- en assemblagegemak.

PRODUCEREN

Uiteindelijk is je ontwerp klaar om (in grotere oplages) geproduceerd te worden. Dit kan met behulp van spuitgieten of 3D-printen.

Wanneer we bij het productieproces zijn aangekomen, zijn we 100% zeker van de kwaliteiten en de eigenschappen van het eindproduct.

Bekijk ons werk

En zie wat wij voor onze klanten ontwerpen en produceren op het gebied van spuitgieten:

 

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Veelgestelde vragen over ontwerp en ontwikkeling

We beantwoorden graag je vragen.

De setup kosten worden iedere productierun berekend. Dit zijn de kosten die gemaakt worden om de matrijs in de machine te installeren, het aanspuitkanaal te reinigen zodat het juiste materiaal verwerkt kan worden, de matrijs op temperatuur te brengen en de machine op uw matrijs af te stellen.

Wij maken altijd gebruik van stalen matrijzen. Standaard gebruiken wij P20 staal voor de vormplaten en maken wij het matrijshuis uit C45 staal. Indien gewenst kunnen wij ook hardere staaltypes toepassen.

Wij leveren altijd onder DDP voorwaarde. Dit staat voor Delivered Duty Paid (Incoterms). Wij zijn verantwoordelijk voor het afleveren van de goederen op de gewenste plaats in het land van de koper en betaalt alle kosten om de goederen naar de bestemming te brengen, inclusief invoerrechten en belastingen. DDP is een non-maritieme conditie en kan worden gebruikt voor alle vormen van vervoer.

Doorgaans hebben wij 6 tot 8 weken nodig voor het maken van uw matrijs. Na het testen van de matrijs sturen wij de samples naar u op ter goedkeuring. Wanneer de producten goedgekeurd zijn kunnen wij de producten, afhankelijk van de productiegrootte, in 2 tot 3 weken produceren. Het verzenden kost, afhankelijk van de keuze voor voor luchtvracht of zeevracht, respectievelijk 1 of 6 weken.

De voudigheid van de matrijs zegt wat over het aantal kernen of holtes in de matrijs. Dit bepaalt hoeveel producten er per shot uit de matrijs komen. Bij een enkelvoudige matrijs komt er per keer sluiten en openen van de matrijs één product uit. Bij een tweevoudige matrijs twee producten, etc..

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.