PROTOTYPING EN VALIDATIE
Met prototyping en validatie optimaliseren wij uw kunststofproduct, zodat het aan al uw eisen voldoet voor productie
Kom in contact

Prototyping en validatie

Om een product te realiseren dat aan hoge kwaliteitseisen voldoet, is het van belang om een prototype te ontwikkelen. Noodzakelijke wijzigingen kunnen zo vroegtijdig worden opgemerkt en meegenomen in de uiteindelijke productontwikkeling.

Dit voorkomt meerwerk en hoge kosten tijdens of na de productie van uw kunststof producten. Wij beschikken over geavanceerde 3D-printing technologie waarmee we zeer realistische prototypes realiseren. De materialen hiervan zijn vergelijkbaar met die van het uiteindelijke product. Hierdoor kan in de praktijk de vereiste sterkte van uw product worden geverifieerd.

De toegevoegde waarde van prototyping en validatie bij QDP.

Bij prototyping en validatie maken wij gebruik van geavanceerde 3D printing technologie. Hiervoor beschikken wij over de geavanceerde Carbon® 3D printer, met als voordeel dat wij meer dan 10 verschillende materiaalsoorten kunnen printen. Zo kunnen we niet alleen de vorm en afmetingen van een prototype testen, maar ook de gewenste materiaaleigenschap zoals rubber-, siliconen- of hittebestendige materialen.

Prototyping en validatie bespaart tijd en kosten

Dankzij een gevalideerd prototype met de gewenste vorm en materiaaleigenschappen kan aanzienlijk op tijd en kosten worden bespaard. U voorkomt namelijk een kostbaar proces waarbij de matrijs steeds aangepast moet worden om aan uw eisen te voldoen. Elke wijziging in de matrijs zorgt voor een langere doorlooptijd van minimaal een aantal weken. Terwijl uw 3D geprint prototype juist binnen een aantal dagen getest kan worden en na validatie wordt direct de juiste matrijs gemaakt.

online calculator voor spuitgieten

Een product en offerte op maat

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

online calculator voor 3D printen

Wij printen kunststof producten met onze Carbon® 3D-printer

Via onze nieuwe online calculator voor 3D printen kunt u realtime een prijs berekenen voor uw product. Tevens kunt direct uw bestelling plaatsen en afrekenen.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.