MATRIJS LATEN MAKEN
We maken de beste matrijzen voor de scherpste prijs
Bereken je prijs

QDP heeft meer dan 25 jaar ervaring met het maken van matrijzen

Kies je ervoor om producten te laten spuitgieten? Dan moet je eerst een matrijs laten maken. Een matrijs is een mal, waarin jouw product vorm krijgt. Het kunststof wordt hier in vloeibare vorm ingespoten, waarna we het laten uitharden tot een ijzersterk eindproduct. QDP doet dit in een eigen fabriek in China. Hierdoor hebben wij het complete productieproces in eigen hand en kunnen we jou de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Hoe werkt spuitgieten? Hoe kun je een matrijs laten maken? En wat kan QDP hierin voor je betekenen? Een overzicht van de mogelijkheden.

Hoe werkt spuitgieten?

Spuitgieten is een productietechniek, waarmee kunststofproducten worden gemaakt. Dit wordt in vloeibare vorm in een mal gespoten en gestold. Het complete proces, van ontwerp tot eindproduct, neemt twee á drie maanden in beslag. Spuitgieten kan in kleine en in grote oplagen, al is dit laatste wel voordeliger omdat we dezelfde mal (matrijs) keer op keer gebruiken en je bij een grote oplage dezelfde opstartkosten hebt voor meer producten. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van spuitgieten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Een matrijs laten maken

Bij spuitgieten wordt dus gebruik gemaakt van een mal: een matrijs. Dit is het belangrijkste onderdeel van het proces, omdat jouw product hierin wordt gevormd! Er moet letterlijk aan elk detail worden gedacht. Een matrijs is geschikt voor verschillende soorten kunststof: ABS, polypropeen, polyetheen, polystyreen, polyamide, polyocymethyleen, thermoplastisch-elastomeer en poly-vinyl-chloride bijvoorbeeld. Een matrijs laten maken is een eenmalige investering. Je kunt het product hiermee zo vaak als je wilt reproduceren. Gebruik onze online rekentool voor een prijsindicatie.

Een matrijs laten maken door QDP

QDP produceert de matrijzen in een eigen fabriek in China. Hierdoor hebben wij wel alles in eigen hand en zijn de investeringskosten lager dan gemiddeld in Europa. Dit maakt het aantrekkelijker om ook bij een kleine oplage voor spuitgieten te kiezen. Wij kunnen elke gewenste vorm voor je creëren: rond, vierkant, tweedimensionaal of driedimensionaal. En door de juiste additieven toe te voegen, kunnen we het bijv. stevig, buigzaam of UV-bestendig maken. We denken met je mee van ontwerp naar prototype en ijzersterk, kunststof eindproduct!

Leestip: De voordelen van spuitgieten

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.