SPUITGIETMATRIJS
We maken de beste matrijzen voor de scherpste prijs
Bereken je prijs

QDP heeft meer dan 25 jaar ervaring in de matrijstechniek

Spuitgieten is een veelgebruikte techniek bij productontwikkeling. Hierbij kun je denken aan complete eindproducten, maar ook aan losse onderdelen en halffabricaten. Plastic gieten heeft als groot voordeel dat je het letterlijk in elke gewenste vorm kunt gieten. Om dit te realiseren, wordt met een spuitgietmatrijs gewerkt. Deze wordt door ons op maat gemaakt, jij bent dus écht de ontwerper van jouw product! En doordat we een groot deel van de productie in eigen huis doen, garanderen we je tevens de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Wat is een spuitgietmatrijs?

Een spuitgietmatrijs wordt ook wel een spuitgietmal genoemd. Hij wordt gebruikt om kunststofproducten tot een eindproduct te vormen. De spuitgietmatrijs wordt gevuld met een hete vloeistof. Dit stolt, waardoor het eindproduct solide uit de matrijs komt. Tijdens het afkoelen krimpt het product nog een beetje. Dit maakt onze kunststofproducten ‘ijzersterk’! Een spuitgietmatrijs wordt door ons op maat gemaakt. Doordat wij dit in eigen huis doen, kunnen we de prijs laag houden. Omdat de mal speciaal voor jouw product wordt gemaakt, is spuitgieten interessanter bij grote afnames. Speciaal een mal maken voor één tot enkele producten is relatief duur.

Ontwerp en ontwikkeling

Wanneer je een ontwerp bij ons aanlevert, kijken wij eerst of spuitgieten de meest geschikte productiemethode is. Als dit het geval is, ontwerpen we technische schetsen en tekeningen die de basis vormen voor het product en de spuitgietmatrijs. Met een matrijs kunnen in no time grote oplages worden gerealiseerd! Het ontwerp en de ontwikkeling van de mal worden uitgevoerd door QDP zelf. Hierbij werken we stapsgewijs van de eerste schets naar verschillende prototypes toe en uiteindelijk naar de gewenste eindproducten. Onze specialisten denken graag met je mee!

Enthousiast geworden?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een spuitgietmatrijs? Samen met ons kijken of spuitgieten een goede methode is voor jouw productontwikkeling? Of sparren over een nieuw product? Plan gratis en vrijblijvend een brainstormsessie met onze specialisten, of gebruik de online rekentool voor een prijsindicatie!

DIRECT DE PRODUCT- EN MATRIJSKOSTEN INZICHTELIJK...

Via onze rekentool kunt u realtime een indicatieve prijs berekenen voor uw product inclusief de gereedschapskosten. Tevens kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, deze ontvangt u binnen 24 uur, zodat u snel inzicht heeft in de exacte kosten voor uw product.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Boek een gratis brainstormsessie met onze industrieel design experts of vraag een offerte aan voor jouw product of onderdeel.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.