KUNSTSTOF PRODUCTEN SPUITGIETEN
Na het productontwerp volgt de fase om het product daadwerkelijk te vervaardigen. Kunststof spuitgieten van producten behoort tot onze core business.
Kom in contact

Kunststof spuitgieten

De spuitgieterij van QDP is al meer dan twintig jaar specialist in het kunststof spuitgieten van producten. Deze techniek wordt toegepast om plastic producten te maken. Om dit te bewerkstelligen gebruikt QDP verschillende spuitgietmachines. Deze zijn specifiek bedoeld voor gebruik van thermoplastische kunststoffen, beter bekend onder de naam plastic. Dankzij deze techniek en onze ervaring weten wij altijd hoge kwaliteit te leveren, ook in kleinere aantallen

ERVAREN PARTIJ IN KUNSTSTOF SPUITGIETEN

Als ervaren partij in het spuitgieten van kunststof producten, leveren wij hoogwaardige producten op basis van veel verschillende materialen. Denk hierbij aan thermoplasten als ABS, polypropeen, polyetheen, polystyreen en meer. Ook zijn we goed thuis in engineering plastics als polyamide, polyoxymethyleen, thermoplastisch-elastomeer en poly-vinyl-chloride. Voor het spuitgieten van al uw kunststof producten kunt u dus bij QDP terecht. Nieuwsgierig geworden naar wat we voor u kunnen betekenen? Kijk alvast voor een prijsindicatie. Of vraag direct een offerte op maat aan.

WAAROM QDP?

  • Van idee tot eindproduct
  • Winnaar Red Dot Award
  • Gezamenlijke brainstorm
  • Producten van hoge kwaliteit
  • Eigen productie in China
  • Lage productiekosten

Bekijk onze cases

Hoeflake button

Hierbij staat uiteraard probleemloos functioneren voorop. Maar ook kwaliteiten als kleurvastheid, eenvoudige installatie en hufterproof spelen een belangrijke rol.

Mobilane LivePicture

De LivePicture van Mobilane is ideaal voor echte planten op kantoor of thuis.

Kunststof kettingbeschermer voor Van Raam

kunststof_kettingkast

Spuitgieten ook interessant kan zijn voor relatief kleinere oplages

HOE GAAT SPUITGIETEN IN ZIJN WERK?

Spuitgieten is een vormtechniek die gebruikt wordt om kunststof producten te maken. Het belangrijkste onderdeel in dit proces zijn de matrijzen. Dit zijn de mallen die de producten hun uiteindelijke vorm geven. Deze matrijzen worden gevuld met een vloeibare massa die is gecreëerd door kunststof granulaat te laten smelten. Wanneer de matrijzen gevuld zijn en het materiaal z’n vorm heeft aangenomen, kan het materiaal gaan stollen. Nadat dit proces is voltooid, is het uiteindelijke product gereed.

Omdat de matrijzen zo’n belangrijke rol spelen in het spuitgieten van kunststof, is het belangrijk dat deze goed gemaakt worden. De matrijs vormt ten slotte de basis van hoe het product eruit komt te zien. Ieder foutje in de mal is te zien in het eindproduct. Onze matrijzen worden daarom gemaakt in onze eigen matrijzenmakerij. Op deze manier hebben wij complete controle over de kwaliteit en weten wij zeker dat we producten kunnen leveren van hoog niveau.

OOK BIJ KLEINE AANTALLEN IS SPUITGIETEN VAN KUNSTSTOF PRODUCTEN MOGELIJK

Doordat wij zelf de matrijzen produceren kan spuitgieten kan bij QDP ook in kleinere aantallen. Een groot misverstand is dat spuitgieten alleen rendabel is bij grote volumes, gezien de hoge investeringskosten van de matrijzen. Omdat wij de matrijzen in onze eigen matrijzenmakerij in China in eigen huis vervaardigen zijn de kosten van onze spuitgieterij vele malen lager dan in Europa. Dit betekent dat ook voor kleine volumes het zeer aantrekkelijk is om uw producten bij QDP te laten spuitgieten. Bereken daarom ook voor kleinere aantallen uw kosten met onze rekentool.

Blijkt de investering in matrijzen toch boven uw budget, dan kunnen wij ook voor u 3D-printen.

Wilt u eerst meer informatie of direct een geheel vrijblijvende offerte ontvangen? Ook dat is mogelijk. Wij helpen u graag met uw productidee en om dit uit te werken naar een eindproduct.

HET SPUITGIETPROCES VAN A TOT Z

De eerste stap van het spuitgietproces start met het maken van een ontwerp voor het eindproduct. Op basis daarvan wordt de matrijs gemaakt. Ook wordt de juiste samenstelling van kunststof bepaalt; afhankelijk van de toepassing van het product kan er eventueel gekozen worden om additieven toe te voegen. Daarna kan het daadwerkelijke spuitgietproces beginnen. Na het omsmelten van het kunststofgranulaat of –poeder wordt de vloeibare massa onder hoge druk in de holtes van de matrijs gespoten. Vervolgens wordt de geïnjecteerde vloeistof op een zo gelijkmatig mogelijke manier gekoeld, waarna het eindproduct kan worden uitgestoten of verwijderd.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN SPUITGIETEN?

Spuitgieten biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere vormgevingstechnieken. Hierbij kunt u denken aan:

Veel vrijheid met betrekking tot de vormgeving van het eindproduct: Door de hoge druk waarmee de vloeibare massa in de matrijs wordt gespoten, is het mogelijk om veel details in het design aan te brengen – iets dat met veel andere vormgevingstechnieken lastiger (en vaak ook duurder) is om te realiseren.

Een hoge efficiëntie: Spuitgieten vergt enige voorbereiding, waaronder het vervaardigen van de matrijs. Maar het spuitgietproces zelf verloopt bijzonder snel; er kunnen in korte tijd grote aantallen geproduceerd worden, wat het een zeer kosten efficiënte oplossing maakt.

Consistentie in vorm en kwaliteit: Omdat het spuitgietproces machinaal wordt uitgevoerd, is de kans op productiefouten vrijwel nihil. Daardoor vertonen de eindproducten geen verschillen vertonen ten opzichte van elkaar.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN QDP

We helpen je graag verder.

Spuitgieten is een techniek waarbij kunststof in de vorm van granulaat of poeder wordt omgesmolten tot een vloeibare massa, waarna deze onder hoge druk wordt ingespoten in een zogeheten matrijs. Die matrijs heeft een holte in de vorm van het eindproduct. Door de vloeibare massa te koelen stolt deze, waarna het product uit de matrijs kan worden verwijderd. Spuitgieten behoort tot de meest gebruikte technieken voor het vervaardigen van kunststof onderdelen. Gezien het feit dat de productiekosten van matrijzen relatief hoog zijn, wordt er doorgaans alleen van de spuitgiettechniek gebruik gemaakt voor producten die in hogere aantallen geproduceerd moeten worden.

In onze spuitgietfabriek in China is het ook mogelijk om halffabricaten te laten assembleren tot eindproduct. Wij kunnen hierbij de inkoop van de benodigde onderdelen verzorgen. Daarnaast kunnen we uw product voorzien van een passende verpakking die goed beschermt en de juiste uitstraling heeft.

Voor uw product kunnen wij alle professionele documentatie verzorgen. Van 2D- en 3D-impressies en animaties tot catalogi en handleidingen.

Wij leveren uw producten worldwide van deur tot deur. Hiervoor werken we nauw samen met betrouwbare logistieke partners die het vervoer door de lucht, over zee en over land realiseren. Wij regelen hierbij ook alle benodigde documenten, douaneformaliteiten en betaling van invoerrechten. Ontzorgen zit in onze genen!

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wil je meer informatie over kunststof spuitgieten en over wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Vraag gratis en vrijblijvend een brainstormgesprek aan met onze specialisten, of gebruik de online rekentool voor een prijsindicatie.

Jouw vrijblijvende offerte op maat

Onze ideale combinatie: hoogwaardig product design en low-cost productie.